Je zou de melancholische vibe van de Giegling stal kitscherig kunnen noemen, maar het was verdomd lekker dwepen in de kerk van Ruigoord, het hippiebolwerk ver buiten de Ring A10. Veertien uur, veertien artiesten, met als piek natuurlijk Konstantin, de head honcho van het Duitse platform. Soms draait hij een beetje slordig, maar tegelijkertijd creëert hij verreweg de meeste momenten van de nacht, weird en trippy en soms doorspekt met dikke dubby baslijnen. Tijd om met een brok in de keel naar huis te fietsen.
Lees de hele recensie.
De marathon is ten einde, de laatste afters zijn afgesloten. Nu Amsterdam Dance Event 2017 er echt op zit, is het tijd om de balans op te maken. Wie waren van al die honderden uren clubben nu de allerbeste dj's? Deze 25 maakten op ons de meeste indruk.
5. Konstantin
4. Charlotte de Witte
De meeste middagfeestjes op Amsterdam Dance Event zijn toch meer borrels, maar bij Mary Go Wild aan de Zeedijk stond regelmatig om kwart over twee de tent al op zijn kop. Voor het vierde jaar op rij was het letterlijk en figuurlijk de heetste day party van het festival. Met als uitblinker in de techno-georienteerde line-up de Vlaamse Charlotte de Witte. Ze is kind aan huis bij Mary en toonde zich - zeker voor haar jonge leeftijd - een super overtuigende dj. Vroeg pieken is het nieuwe afteren!
Kijk hier een Mary Go Wild sfeerfilmpje.
Discussie hier op de redactie: welke Job Jobse set was nu eigenlijk belangrijker? Die ’s morgens vroeg in de Loft voor de doorhalers van de zaterdagnacht? Of twaalf uur later toen hij de laatste restjes energie uit de School-bezoekers ramde op de headline-spot van hun Weekender? Onvergelijkbare sets natuurlijk, en dat tekent de dj Job Jobse: hij is op talloze plekken en momenten in te zetten, en steevast delivert hij. En dus staat Job Jobse op nummer 3 in onze lijst met niet 1, maar 2 goede gigs.
Lees hier het verhaal over De Loft.
En hier het verhaal over de School weekender.
Die gekke Jameszoo, dat was toch een jongen voor de marge? Met zulke rare producties dat je er niet op kunt dansen? Ja, dat is hij nog altijd. En dat is helemaal niet lelijk bedoeld, die collage-achtige composities prikkelen ons namelijk wel degelijk. Maar vandaag had Jameszoo een maatpak aan, en dat maatpak heette Metropole Orkest. Een unlikely combination, die wonderschoon uitpakte. En gelukkig stelt Jameszoo ons niet teleur: naast dweperige strijkerspartijen hoor je ook vibrators als percussie-instrument.
Lees hier de recensie.
De Engelse dj Ben UFO geldt al een paar jaar als een meester in de opbouw, en ook vanavond maakt hij die naam waar. Met slechts twee draaitafels weet hij keer op keer te verbluffen. Zo scherp, zo goed getimed, zoveel muzikaal gevoel. Van zware, bassige techno naar dub naar UK garage. Soms zo hak op de tak dat je niet weet of het nu een gekke break is of een nieuwe plaat, en toch elke keer volstrekt logisch. 2,5 uur alleen maar raak en volgens ons de beste set van heel ADE.
Lees hier de recensie.