ADE17: Rødhåd's Dystopia laat zich door niets of niemand verstoren

Hoe je solide techno toch aan het wankelen brengt

Recht tegenover de grote Kromhouthal in Noord staat een onooglijke oude loods die VrijstaatXY heet. Hij oogt en ruikt er alsof ie vanmiddag nog vertimmerd is, de laatste hand aan het tijdelijke universum van Rødhåd en zijn Dystopian clan. Een geïmproviseerde Vrijstaat en Dystopian, dat is wel een mooie combi, alsof we met zijn allen negen uur mogen onderduiken in een amateur-schuilkelder, hoe romantisch. Want dat is de muzikale stijl van de populaire Duitser wel, romantisch. 

Zijn verstoorde utopia is geen akelige, lelijke plek, maar eerder een overweldigend mooie waarschuwing zoals grote films als Metropolis en Blade Runner dat zijn. Publiek en dj gaan daarbij een escapistisch verbond aan voor een nacht, waarbij bedwelmende middelen en een overweldigend, fysiek volume cruciale voorwaarden zijn. 

Hoe cruciaal, dat blijkt wel als een van die randvoorwaarden ineens wegvalt. Nadat Tijana T de zaal prachtig opgewarmd heeft met prikkelende techno en af en toe een elegante house diva, denkt Alex.Do direct door te pakken. Tot de PA totaal uitvalt. Dat heb je met een geïmproviseerde club. Het duurt meer dan een half uur, en alle dansers die precies een eerste piekje bereikt hadden, proberen zich warm te houden tegen de rand van het podium. Daar kunnen ze in elk geval de monitors nog horen. Meer dan een half uur dus, maar net op tijd voor de liveset van VRIL knalt het geluid weer aan. VRIL maakt niet direct instant party starters, dus het kost hem een half uurtje om de zaal weer op temperatuur te krijgen, maar hij legt de zaal wel perfect klaar voor headliner Rødhåd.

Die laat geen seconde stilte vallen. Hij bouwt zijn techno prachtig op, met vier tracks door elkaar. De een als solide basis, de ander als flinterdun laagje, en net als het nodig is een klein beetje extra push. Rødhåd is echt een klasse apart op zijn eigen avond, en hij straalt uit dat niets of niemand hem uit zijn concentratie kan brengen. Zelfs geen doorgebrande geluidstafel. 

Meer ADE? Lees alle verslagen en interviews in het ADE-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12