FAQ FAQ

FAQ

Wat is 3voor12 eigenlijk? Hoe kan ik jullie bereiken? Wie werken er op jullie redactie? En waar is in hemelsnaam de Luisterpaal gebleven? Het antwoord op al deze vragen vind je hier.

Wat is 3voor12

- Muziekplatform van de VPRO
3voor12 is het multimediale platform voor popmuziek van de VPRO. In bijna twintig jaar tijd is 3voor12 uitgegroeid van underdog tot het belangrijkste alternatieve popplatform van Nederland. 3voor12 maakt radio en tv, is een online muziekmagazine, neemt bijzondere sessies op en doet verslag van alle belangrijke muziekfestivals: van Pinkpop tot Lowlands, van WOO HAH! tot LeGuessWho en van Amsterdam Dance Event tot Best Kept Secret. Jaarlijks reikt de redactie de 3voor12 Award uit aan het beste Nederlandse album en wordt in december op NPO 3FM afgeteld naar 3voor12’s Song van het Jaar.

- Waar is de Luisterpaal gebleven?
Met de lancering van het nieuwe 3voor12 is de Luisterpaal verdwenen. Toen we met de Luisterpaal begonnen was het een van de weinige plekken waar je online albums kon beluisteren en labels vonden het een goede manier om jou kennis te laten maken met nieuwe muziek. Inmiddels gebruikt meer dan 80% van de Nederlandse muziekliefhebbers Spotify, anderen YouTube, Deezer, Soundcloud of Apple Music. Dus wijzen we je op 3voor12 als eerste op de beste nieuwe muziek op die platforms, streaming services en sites waar jij al zit. Uiteraard bieden we je nog steeds exclusieve opnames en bijzondere sessies, in video en audio. Dit betekent ook dat de Luisterpaal App niet meer functioneert.

Lokaal

- Wat is 3voor12 lokaal?
Wie zit er beter op de popscene van een stad dan lokale muziekliefhebbers zelf? Al bijna vijftien jaar lang doen vrijwilligers van 3voor12 lokaal verslag van alles wat in hun regio gebeurt. Op 1 oktober 2003 werd het startschot gegeven voor 3voor12 den haag, snel gevolgd door o.a. 3voor12 utrecht en groningen, om langzaam uit te breiden over het gehele land. De VPRO bouwt de sites en zorgt voor technische ondersteuning, lokale vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de redactionele invulling.

- Hoe doe ik mee aan 3voor12 lokaal?
Ben je geïnteresseerd? Elke lokaalsite heeft een eigen redactie, waarbij je je kunt melden. Je kunt ook een mailtje sturen naar 3voor12@vpro.nl. Wij zorgen dan dat je bericht bij de juiste redactie terecht komt.
 

Colofon

- Wie werken er bij 3voor12?
In principe werkt 3voor12 met een vaste redactie en niet met freelancers, op een aantal uitzonderingen na (met name de festivals). Een lijst met de vaste redactieleden vind je hieronder.

Colofon

3voor12:
Niels Aalberts (eindredacteur)

3voor12 redactie:
Atze de Vrieze (redactiechef)
Timo Pisart (redactie)
Ralph-Hermen Huiskamp (redactie)
Steven Stoffers (redactie)

3voor12 Radio op 3FM:
Roosmarijn Reijmer (presentator)
Menno Visser (muzieksamensteller)
Matthijs Kuiper (studio regie/productie)

Productie:
Silvy Broeren (afdelingsproducer)
Derek van Winsen (producer)
Christiaan Walraven (redacteur- en programmering live muziek)

3voor12 tv:
Paula van den Elsen (eindredacteur tv)
Reinier Bruijne (projectmanagement, meercameraregie)
Max Bedeker (audio/video-editor, technische ondersteuning)

Hoe kan ik jullie bereiken?

- Kan ik voor jullie werken?
In principe werkt 3voor12 met een vaste redactie, in uitzonderlijke gevallen met freelancers. Als we een vacature hebben, delen we die via onze social media kanalen. Mogelijk is er wel plek voor je als vrijwilliger bij een van de 3voor12 lokaal sites. Je kunt de lokaal-redacties zelf benaderen of een mailtje sturen aan 3voor12@vpro.nl. Wij zorgen dan dat je bericht bij de juiste redactie terecht komt.

- Op welke social media kan ik jullie vinden?
3voor12 probeert overal aanwezig te zijn waar jullie ook zijn. Je kunt ons momenteel volgen op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en natuurlijk YouTube

- Kan ik jullie logo downloaden?
Jazeker, hier is het pakket logo's en de regels m.b.t. van het gebruik ervan.

- Hoe kan ik de redactie tippen?
Muziek komt tegenwoordig overal vandaan, niet in de laatste plaats bij jullie zelf. Het liefst ontvangen we muziek digitaal via 3voor12@vpro.nl

Fysieke exemplaren kunnen naar onderstaand adres:

3voor12
t.a.v. Luisterpaal
Postbus 6
1200 AA Hilversum

Let wel:
Wij schrijven geen recensies van binnengekomen muziek en moeten bekennen dat we ondanks onze dankbaarheid voor alles wat je ons toezendt, niet iedereen een handgeschreven briefje sturen en NIET ALLES kunnen beluisteren. We vragen hiervoor je begrip. Maar wanneer we het goed of gaaf vinden, zou je jezelf zomaar tegen kunnen komen op 3voor12.

Mailadressen van alle redacties

3voor12/NL
3voor12@vpro.nl

3voor12 Amsterdam
info@3voor12amsterdam.nl

3voor12 Breda
redactie@3voor12breda.nl

3voor12 Den Haag
info@3voor12denhaag.nl

3voor12 Drenthe
3voor12drenthe@gmail.com

3voor12 Eindhoven
info@3voor12ehv.nl

3voor12 Friesland
3voor12friesland@gmail.com

3voor12 Gelderland: Colofon
info3voor12gelderland@gmail.com

3voor12 Groningen
redactie@3voor12groningen.nl

3voor12 Limburg
info@3voor12limburg.nl

3voor12 Noord-Holland
3voor12noordholland@gmail.com

3voor12 Overijssel
3v12overijssel@gmail.com

3voor12 Tilburg
3voor12tilburg@gmail.com

3voor12 Utrecht
info@3voor12utrecht.nl  

3voor12 Zeeland
info@3voor12zeeland.nl

3voor12 Zuid-Holland
info@3voor12zuidholland.nl

Nieuwsbrief

Ontvang twee keer per week een overzichtelijke mail met links naar het laatste nieuws, nieuwe muziek, interviews, livestreams en opnames van je favoriete artiesten op Pinkpop, Lowlands, Best Kept Secret, Noorderslag, Down The Rabbit Hole, Amsterdam Dance Event, Woo-Hah! en andere festivals. 

Tags

Nu op 3voor12