Vijf dagen feesten. Het is niet voor iedereen weggelegd. De die-hard feestbeesten komen in de laatste nacht nog even een dansje wagen in de Marktkantine bij de all-nighter van DJ Harvey. De iconische Harvey Bassett staat bekend om zijn eclectische platenkeuzes, maar houdt het vannacht vooral bij de beste obscure disco.

Harvey Bassett is een icoon in de dancewereld. Sinds de jaren '80 draait de veteraan al mee, inmiddels heeft hij een cultstatus bereikt. Hij is favoriet bij vele dj's door zijn eclectische muziekkeuze: disco, house, techno en zelfs psychedelica en krautrock rijgt hij moeiteloos aan elkaar. De meester van de disco edit kreeg vorig jaar al een hele nacht voor zichzelf in de Marktkantine, en dit jaar mag hij het dunnetjes over doen.

Het is de allerlaatste nacht van ADE, en dat voel je aan alles. Voor de ingang knallen er op de vroege avond twee fietsers op elkaar. ‘Sorry man, was niet aan het opletten.’ ‘Is oké, laatste dag van ADE hè.’ Binnen is de vermoeidheid ook lichtjes te merken, de leren banken in de gang zijn al snel gevuld met uitgeputte feestgangers. In de zaal is het een heel ander verhaal: die barst van energie. Rond een uur is de zaal nagenoeg vol, en er hangt een liefdevolle vibe. Een paar stelletjes die elkaar vasthouden, maar vooral mensen die op zoek zijn naar iemand om ADE goed mee af te sluiten.

HET FEEST:
DJ Harvey in de Marktkantine, zondag 22 oktober 22.00-05.00. 

DE LINE-UP:
Zeven uur draaien is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor Harvey.

DE SFEER:
Warm, liefdevol en dankbaar (voor de muziek of dat het slopende weekend achter de rug is, dat mag je zelf invullen).  

WAS HET GOED:
Het was geweldig.

DE PLAAT:
'Gotta Get a Little Love' van Duitse 80s popzangeres Angela was het anthem van de avond. 

(tekst gaat door onder de foto)

Stiekeme blikken stelen, schuchtere glimlachjes, je kent het wel. De oplettende dj past er direct zijn nummers op aan. Van een jaren ’70 R&B slow jam van Heatwave naar de heerlijk Duitse synth-pop hit ‘Gotta Get A Little Love’ van Angela’s plaat Fantasy uit 1984. Het kreunende anthem van de avond. Als na vijf minuten de korte stilte in het nummer valt, is Harvey ook zo galant om ‘m erin te laten zitten. Hij dikt hem zelfs nog eventjes aan. De gigantische discobal verlicht de zaal met fel wit licht en plots is daar Hayvery's stralende glimlach te zien. De wederzijdse waardering is groot.

Van jonge droogneukende koppels op leren banken tot omhelzende dertigers die zo weer terug moeten naar de babysitter: Harvey trekt een divers publiek. Desondanks weet hij bij iedereen dezelfde snaar te raken. Zoals hij in een interview ooit stellig zei over zichzelf: ‘Look, I DJ like I’m a sushi chef. I present one piece to the crowd and how they react to that determines the next thing I play.’ Vannacht bewijst hij dat andermaal. Nauwlettend inspelen op het publiek is misschien wel zijn grootste kracht. Wanneer mensen losgaan op een simpel baslijntje met hoog meeklapgehalte, weet hij meteen dat 'Do It' van B.T. Express het goed gaat doen. Harvey kent geen pieken en dalen, maar is zeven uur lang op dreef. Zijn timing, platenkeus en charisma zijn van een uitzonderlijk kaliber. De feestgangers voelen op deze laatste zondagavond liefde voor ADE, liefde voor disco, en bovenal liefde voor elkaar. Waarbij Harvey als een Cupido zijn pijlen kneiterhard op ze afvuurt.