Donderdag 5 maart was het tijd voor de negende editie van de Clubavond. Terug in de Kleine Zaal van Gebr. de Nobel verwelkomden wij weer drie talentvolle Leidse acts: Kiwi Club, Rufusking en Skir. Voor de presentatie had Jan Stroomer zich weer in het bordeauxrood gestoken en dit keer zelfs een bijpassende stropdas omgehangen.

Skir

Rufusking

Kiwi Club

Het is weer gezellig gevuld in de Kleine Zaal van de Nobel. Een dj warmt de zaal op en weet de avond met passende plaatjes tot een geheel te draaien. We zien bekende en veel nieuwe gezichten. De artiesten hebben er ook onwijs veel zin in en het is aan programmeur Jan Stroomer om de avond aan elkaar te praten en de acts te introduceren.

Skir komt op, slaat twee akkoorden aan en zwaait weer af. Heel punkrock. Gelukkig is het een grap en komen ze snel weer terug, want het plezier waarmee Ruben, Robin, Gillis en Max het podium vullen hadden we niet willen missen. Grappen (met opvallend veel piemels) in de lyrics en tussen de nummers worden afgewisseld met wat serieuzere stukken en een ballad. Helaas blijft de door Skir gewenste moshpit uit en wordt er ook (nog) niet met damesondergoed gegooid.

Rufusking verblijdt ons met volwassen en energieke bluesrock. We worden getrakteerd op stevige gitaarsolo's van Timo en Gabriel en ruw drum- en baswerk van Sander en Jan. Deze band staat als een huis, al sinds hun eerste show in de Lazaru's: "rockmuziek in haar beste vorm." Wij zijn er trots op dat ze nu op ons podium staan, want voor je het weet gaan ze Live en Pearl Jam achterna. Met een afsluiter van een kwartier (dat gerust nog een kwartier had mogen duren) laten ze ook hun psychedelische rockkant a la Loop horen. Een kant die we hopen meer te gaan zien.

Kiwi Club brengt de CLUB in Clubavond! Ook hun recente geboorte hebben wij van dichtbij gevolgd en ook hier zijn we trots om het duo op ons podium te hebben. Waar Chris (Lion, Meet Lizard) en Giel (ScooterRoy and the Hitmachine) tijdens hun eerste show, op het Aphrodite Festival, hun muziek nog vermengden tot dansbare indie/electro met beats, worden we vanavond in een in nevelen gehulde trance gebracht. Slechts één keer onderbroken om zichzelf voor te stellen en weer door te spelen tot het ineens klaar is. Kiwi Club is duidelijk gegroeid tot een jongvolwassen eenheid. Nu nog een groeiend en vooral dansend publiek.

Wij kijken weer uit naar de clips van Hans Stauttener Productions, welke bij verschijnen op ons YouTube-kanaal zullen worden toegevoegd. Nu eerst de foto's.

Skir

Rufusking

Kiwi Club