Het gaat goed met Muziekstad Leiden. Op donderdag 12 december vond alweer de achtste editie van de Clubavond plaats. In de Nobel, die inmiddels vijf jaar de deuren open heeft, wisten wij het grote podium te vullen met nieuwe muziek van oude bekenden, wederom op hoog niveau: Olaf Caarls in de gedaante van Phoenix Rivers, Baskar en The Stream. Afgetopt met prijzen voor beste Leidse Popfoto en Popsong van het Jaar, en de kans aan lokale muzikanten om hun talent te tonen in een megajam o.l.v. Tim Kesteloo (Orange Grove). De presentatie werd verzorgd door dynamisch duo Roggeveen|Olijerhoek.

Phoenix Rivers

Baskar

The Stream

Check 1-2-1-2! De grote zaal is er klaar voor en de streep getrokken: "Iedereen die voor de streep staat vindt het goed, achter de streep vind je het niks". Het trekt mensen letterlijk over de streep en zelfs het podium op!

Het is de allereerste show van singer-songwriter Olaf Caarls als Phoenix Rivers en dan gelijk op het grote podium van de Nobel! Hij brengt covers zoals 'Big yellow taxi' in zijn eigentijdse jasje. Zijn ervaring met o.a. Long Conversations en Folk Road Show maken dat de show gelijk staat en geven hem het vertrouwen om grapjes te maken.

Baskar is terug! De eerste Clubavond speelden ze in een volle kleine zaal, "die eerste avond was echt tof ook!" Vanavond zetten ze een nog meer ontwikkelde sound en superstrakke setlist neer waarmee ze zowel podium als zaal weten te vullen. We kijken echt uit naar een nieuw album!

The Stream heeft de theatertour aangepast voor de concertzaal. De rockopera ‘Sweet Sally, Sad Departure’ vult met danseres Éryn Nieuwint het grote podium als gegoten. En ook het intieme 'Tomorrow' door frontman Jan Stroomer en zangeres Esmé Gabeler krijgt het publiek stil maar niet in slaap.

Wat nog volgt zijn de uitslagen van de Leidse Popfoto van het Jaar 2019 (eentje van Navarone in de Nobel, gemaakt door David Spaans) en de Leidse Popsong van het Jaar 2019, gewonnen door Oukje den Hollander voor haar single 'Het liefste was ik klein'.

De avond wordt afgesloten met een Megajam, waarvoor veel animo is. Muzikanten en nummers wisselen zich in rap tempo af. Er wordt gedanst en meegezongen. Zelfs een vrijgezellenfeestje heeft de weg naar het podium gevonden. Publiek, muzikanten en crew zijn het erover eens: Zulke avonden moeten we vaker hebben!

Wij kijken weer uit naar de clips van Hans Stauttener Productions, welke bij verschijnen op ons YouTube-kanaal zullen worden toegevoegd. Nu eerst de foto's.

Phoenix Rivers

Baskar

The Stream

Leidse Popsong van het Jaar 2019

Megajam