Op de zesde dag van de zesde maand vond onze zesde Clubavond plaats. Deze duivelse editie stond de singer-songwriter Melle met een band op het podium van de vernieuwde kleine zaal van Gebr. de Nobel, gevolgd door de rockers van Panda Noir en de metalheads van Power Switch. Programmeur Jan Stroomer had de eer ze te presenteren.

Melle

Panda Noir

Power Switch

Als de zesde editie van de 3voor12 Leiden Clubavond op de zesde dag van de zesde maand plaatsvindt, dan kun je maar één ding doen: eindelijk een metalact programmeren, voor Satan!

Maar we bouwen rustig op, want een 3voor12 Clubavond is lokale muzikale kanjers net voor hun grote doorbraak ontdekken op een fijn lokaal podium. De sfeer zit er vanaf het begin van de avond weer goed in, mede dankzij onze special guest dj de Mol, en de zaal loopt weer lekker vol.

Melle (Boddaert) mag de avond openen en doet dat heel gepast met zijn nieuwe liedjes en band. Afwisselend speelt hij enthousiast en energiek op gitaar en gevoelig en meeslepend op piano. Het publiek is (bijna de hele set) zo stil als Melle van zijn huiskamerconcerten gewend zal zijn.

Het tempo wordt opgevoerd en een rauw randje toegevoegd met en tijdens de set van Panda Noir. Ook hier veel nieuwe nummers en een hele oude, een nummer speciaal voor de zanger van de Arctic Monkeys "Can I call you when I'm drunk?", en natuurlijk hun nieuwste single 'Run' als afsluiter.

Voor de Leidse metalliefhebbers, en natuurlijk elke geïnteresseerde bezoeker, speelt Power Switch hun stevige old school metal. Herkenbare riffjes uit jaren 80 metalklassiekers zijn omgewerkt tot eigen nummers afgewisseld met gitaar- en drumsolo's. De haren worden losgeschud en de grotere dansvloer (het rookhok is eruit!) getest. Het is een goede warming-up voor de finale van Live en Lazarus (7 juni), voor band en publiek.

Wij kijken uit naar de zevende editie van onze Clubavond, op donderdag 5 september. En genieten na van de zesde met deze beelden.

Melle

Panda Noir

Power Switch