3voor12 Leiden

Het mysterieuze Rufusking in de Lazaru's

Een frontlinie voor rockmuziek

Na een lange week gevuld met slecht weer en harde wind stappen mensen op zaterdagavond 9 februari Rockcafé Lazaru’s binnen met zicht op vier mannen die uitgebreid spullen uit hun luxueuze koffers halen. Rufusking, een band waarvan niks op internet is te vinden, is de show van de avond. Bijstanders wachten vol smacht tot de band begint. En man, wat sterk.

Een bij elkaar geraapt zooitje mannen waarvan je niet zou verwachten dat ze samen een band vormen, brengt toch een interessante mix van verschillende stijlen rock uit verschillende tijdperken. Een snufje Led Zeppelin, een stukje The Doors, en dan de gedachte overzetten naar bands als Pearl Jam. Rufusking slaagt erin om een nostalgische sfeer neer te zetten vanaf de eerste noot die wordt gespeeld.

Het gitaarwerk is strak en solide, met frequent gebruik van dubbelstemmige partijen die de flow van de songs complimenteren. Dit effect is sterker te merken zodra de ritmegitarist zijn volume net een tandje hoger zet. Rufusking heeft verstand van geluid, en dat is niet alleen te horen, maar ook te zien. Met goede versterking en apparatuur is alle nuance goed te horen, wat het café vult met de juiste sfeer.

De dynamiek tussen de bandleden is ook deel van de show, waarbij ze elkaar nauw in de gaten houden en lachen wanneer er iets niet volgens plan gaat. Wanneer de bassist zijn bril af doet weet je dat het echte werk kan beginnen. Het is duidelijk dat de mannen van Rufusking het naar hun zin hebben op het podium en dat draagt het gevoel meteen over naar de luisteraars.

In conclusie is Rufusking een sterke band, met een goede sound. Als je het geluk hebt deze naam een keer voorbij te zien komen in een programma is het zeker een aanrader om te gaan. Neem wat vrienden mee en geniet van een gezellige avond volmaakt met rockmuziek in haar beste vorm.

(Ims Storm van Leeuwen)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12