Donderdagavond 6 september vond onze derde Clubavond plaats. Deze swingende, energieke editie stonden de sympathieke nederfunkers van Fiks, de sleazy psychopunkers van VENHILL en de enthousiaste blueshelden van Sugar Boy and the Sinners in een lekker gevulde Gebr. de Nobel.

Fiks

VENHILL

Sugar Boy and the Sinners

Terwijl buiten de meeste bezoekers van de Nobel in de rij staan voor het optreden van Waylon in de grote zaal, wacht in de kleine zaal een nieuwsgierig publiek op wat deze derde Clubavond brengen zal.

Het is een primeur waarmee geopend wordt. De eerste Nederlandstalige act in de reeks 3voor12 Leiden Clubavonden. Tevens het eerste echte optreden van Fiks. Maar niets aan de muziek doet vermoeden dat het om een primeur gaat. De liefde van de band voor het publiek is net zo helder als de vlijmscherpe teksten van Roos ten Hoorn. Ze krijgen het publiek zelfs aan het zingen. "Voel de vibe. Telkens als je danst." En die vibe nemen we de rest van de avond mee.

VENHILL laat de club zien en voelen waar het Werfpoppubliek nog niet wakker genoeg voor was. Het is vuig en het mosht, het is psychedelisch en punk, het is een nummer alsof The Doors op Fat Wreck Chords zitten. De act doet niet alleen muzikaal hun best, ook de aankleding krijgt de nodige aandacht, "Ik ga zweten voor jullie", wat zorgt voor een stevig geheel met pit. Volgende keer met visuals?

Na een zo kort mogelijke introductie, speelt Sugar Boy and the Sinners een zo lang mogelijke set. Aangevuld met verwijzingen naar het Leiden waarin de band is ontstaan en opgegroeid, rock 'n' rollen we de nacht in. En dat had zo nog een uur extra mogen duren, want we komen tijd en oren tekort voor de hoogstaande solo's en het strakke samenspel op gitaar, bluesharp, drums en contrabas, "Buiten Leiden zeggen wij altijd 'de Leidse viool'."

In navolging op de eerste twee edities is de sfeer wederom die van enthousiaste nieuwsgierigheid en spontaniteit, zowel op als voor het podium. Tevreden over deze derde Clubavond blikken wij terug met de foto's, en tippen wij de vierde editie op 6 december!

Fiks

VENHILL

Sugar Boy and the Sinners