FOMO? Drempelvrees? Wij van 3voor12 Leiden voelen met je mee. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Althans, volgens een van onze kernredacteuren. Keuzestressverlagend, salonfähigmakend, maar bovenal lief bedoeld. Geniet alvast van wat september 2023 je te bieden heeft.

Onze tips voor september 2023

Waar moet je bij zijn? Waar kun je blij zijn?

Vrijdag 1 september: Het eerste weekend van de maand begint meteen goed. Vrijdagavond staat Folk Road Show in de nieuwgenoemde Nobel (voorheen Gebr. de Nobel). De band combineert folk en americana met indiepop en creëert hiermee dynamische en diverse harmonieën. (19:00 | €15,-)

Zondag 3 september: Dit is de laatste week van de tentoonstelling Kemet in het Rijksmuseum van Oudheden en dit wordt afgesloten met een groot feest. De slottentoonstelling wordt begeleid door verschillende lezingen, live-jazzmuziek van het Bart Wirtz Quartet en workshops zoals een rapcursus van J.A.E. (17:00 | Gratis)

Donderdag 7 september: Een klein beetje eigen promotie, want onze Clubavond komt er weer aan. Donderdag is de twintigste editie van de 3voor12 Leiden Clubavond in de Nobel met De Grote, Emmy en Stroman. (19:00 | Gratis)

Zaterdag 9 september: Fans van Queens of the Stone Age, Artic Monkeys en Pearl Jam moeten deze zaterdag vrij houden. Alain Johannes is een woestijnrock-multi-instrumentalist die in zijn carrière met al deze bands en meer heeft samengewerkt. Een nachtelijke muzikale trip staat op de planning met een voorprogramma van Iron Jinn. (19:00 | €25,-)

Donderdag 14 september: Je hoeft deze avond niet ver te zoeken, want door de hele stad heel zal muziek te horen zijn. Donderdagavond strijkt de Popronde weer neer in de stad! Een groot aantal café’s en poppodium de Nobel openen hun deuren voor een brede selectie aan muzikanten, waaronder het deels-Leidse Panda Noir. (20:00 | Gratis)

Zaterdag 16 september: Wie nog verder op pad wil, moet dit weekend naar het Hortus Botanicus voor de Nacht van Ontdekkingen. Van het Academiegebouw tot de Sterrenwacht vind dit kunst- en kennisfestival plaats. Jonge makers en onderzoekers tonen hun werk met optredens, lezingen en workshops (19:00 | €19,50)

Zaterdag 16 september: Voor wie liever iets harders wil en in het weekend juist wil rocken, staat Resistor open met een Riot Grrrl Punk Night. Feministische punkbands Waterschade, Clitteband en Panterprint zorgen ervoor dat je gaat zweten en springen. (21:00 | €6,-)

Zaterdag 23 september: Terug van weggeweest strijkt The Pineapple Experience weer neer in Leiden. Vroeger een illegaal feest in een Leidse loods, maar tegenwoordig helemaal legaal in de Wibar. Het wordt weer een tropische avond met bands, cocktails en heel veel ananassen! (21:00 | €10,-)

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten. Voor een volledig overzicht van de concerten in de regio van de komende week kun je altijd kijken op MuziekGezien.

(Maxime Kok)