FOMO? Drempelvrees? Wij van 3voor12 Leiden voelen met je mee. Daarom geven we je maandelijks een overzichtje van concerten, festivals en andere evenementen die je de komende weken niet mag missen. Althans, volgens een van onze kernredacteuren. Keuzestressverlagend, salonfähigmakend, maar bovenal lief bedoeld. Geniet alvast van wat april 2023 je te bieden heeft.

Onze tips voor april 2023

Waar moet je bij zijn? Waar kun je blij zijn?

Zaterdag 8 april: Laat je ruimtecapsule vast voorgloeien, hang je woestijnkruiser aan de laadpaal, of geef die oude Zündapp nog een tweetaktsmering, want we gaan trippen! Set the controls for Gebr. de Nobel en het Interstellar Solar Fest. Tussenstops op de planeten Riff, Groove, Fuzz, Psychedelica, Sludge, Doom en Stoner. Je bent in goede handen: maar liefst zeven bands verzorgen de soundtrack met gegarandeerd een hoog octaangetalte en optionele THC-coëfficiënt.
(16:30 | € 17,50)

Zondag 9 april: Daags erna kun je landen, dichter bij huis, in nóg een festival: De Veen gaat vreemd. Illustere namen als ‘Geestelijke Ontruiming’ en ‘Stropdas Je Moeder Neer!’ heb je dan al gemist, want die spelen daags ervoor. Maar voor de Juliets en De Nachtelijke Escapades maak jij toch ook de grote oversteek naar Roelofarendsveen?
(19:00 | € 10,00)

Vrijdag 14 april: Christmas valt vroeg dit jaar, kennelijk hebben we Haest. Bij het ter perse gaan van deze ‘tipt’ stond deze feestdag nog niet op de officiële Resistor-kalender, maar wel alvast rood omrand in de 3voor12 Leiden agenda. Twee punk/hardcore acts uit respectievelijk Sankt Wendel (Dld) en Hastings (VK) om de maand lekker bruut in tweeën te breken. Een fijne lokatie en een paar Gulpeners doen de rest.

Donderdag 20 april: ‘Nobel Discover is dé intieme showcase-avond in de Stad van Ontdekkingen.’ Nou, wij parelduiken graag mee, ook als het even niet in onze eigen Clubavond is. Deze maand is de beurt aan néomí (Surinaams-Nederlandse folkpop singer-songwriter) en aan duo Silver Lake (iets met ‘artistiek’ en ‘knipoog naar het verleden en toch de ogen op de toekomst gericht’). Onbekend maar binnenkort alom bemind?
(19:30 | € 7,50)

Zondag 23 april: Bijtijds naar De Twee Spieghels om je te verzekeren van een plaats dichtbij het podium. Want daar zingt Nana Rashid. En hoe! Deze Deense diva heeft een unieke stem. De naam van Nina Simone wordt genoemd... Verheug je op tijdloze, emotioneel geladen, schraal maar indringend gearrangeerde jazz-klassiekers-in-wording.
(16:00 | gratis)

Zaterdag 28 en zondag 29 april: Laat je niet in de luren leggen door de festivalnaam. Het Amuse Festival op creatieve broedplek Nieuwplaatz staat namelijk garant voor spannende, grensverleggende kunst. Je kunt er genieten van 3voor12 Leiden favorieten als Melle en inneruu, maar er spelen ook acts die nog in ‘lorem ipsums’ zijn gehuld. Spannend!
(20:00 | € 14,50)

Dit zijn natuurlijk niet alle concerten. Voor een volledig overzicht van de concerten in de regio van de komende week kun je altijd kijken op MuziekGezien.

(Ruben Verheul)