De Vierdaagsefeesten zijn voorbij, Nijmegen is klaar met vier dagen wandelen en zeven dagen feesten. De redactie van 3voor12 Gelderland is weer - op een fotograaf met een verstuikte enkel na - veilig thuis, overlegde eens grondig en kwam tot de volgende top twintig.

Goedenavond, wat is dit een strak optreden. Shobaleader One zit in een andere divisie dan de andere bands deze week. Bij aftrap 'Coopers World' dansen de vingers van Tom 'Squarepusher' Jenkinson al over zijn zes-snarige basgitaar. Even verderop zit drummer Company Laser boven de 300 bpm tijdens het opgevoerde 'Squarepusher Theme'. Virtuoos én vermakelijk.

Er zit een lekkere bas in de muziek, en uit de gitaar, synthesizer of traditionele saz komen heerlijk tegendraadse oosterse loopjes die door de nummers verweven worden. De extra percussionist zorgt voor nog meer schwung en zangeres Merve voegt daar tamboerijn en subtiele heupbewegingen aan toe. Dat het Turks voor de meeste aanwezigen onverstaanbaar is, lijkt niets uit te maken: Altin Gün is hier precies de juiste band op het juiste moment.

De beste show van de Vierdaagsefeesten 2017 is van een Nederlandse band. De set op het Boog-podium van het Valkhof Festival opent direct fantastisch grungy. De baslijnen zijn stevig en on-point, met oncomfortabel scheurende gitaren die het andere moment weer voelen als dikkig koffieschuim, zo fuzzy. De Pavement-productie druipt er, ook of misschien wel zéker live, vanaf. Een uitmuntend optreden.