Het Amsterdamse viertal, ontstaan uit Palio Superspeed Donkey, blies de afgelopen anderhalf jaar het publiek bij verscheidene podia al omver. Nu doen ze het Valkhof aan, als een headliner onder de Nederlandse bandjes. Er vallen voorzichtig wat regendruppeltjes. Doet Canshaker Pi wat de dreigende donderwolken niet kunnen waarmaken: losbarsten?

De set opent direct fantastisch grungy. De baslijnen zijn stevig en on-point, met oncomfortabel scheurende gitaren die het andere moment weer voelen als dikkig koffieschuim, zo fuzzy. De Pavement-productie druipt er, ook of misschien wel zéker live, vanaf. Er zijn gelukkig geen handleidingen voor dit soort bands, maar je begint dit ondertussen te verwachten van Canshaker Pi. Daarbij slaan zelfs nummers die nog niet op plaat verschenen zijn aan: zo zijn Bicycles en The Indian Academy’ al uitstekende livetracks. Canshaker Pi bewijst hier vandaag een live-act te zijn die een avondje Valkhof volledig uit zijn dal kan trekken.

De band omarmt zijn eigen identiteit, is gegroeid door de opgedane podiumervaring en is niet raar gaan doen na al die positieve kritieken. Ook op de Boog komen de vier in de juiste mindset, en zetten ze het park in brand. Daarmee zijn zij de voorvechters van een generatie rauwe bandjes die op dit moment Nederland onveilig maakt. Boog had Arc moeten zijn.

HET CONCERT:
Canshaker Pi, Valkhof Boog, woensdag 19 juli

HET PUBLIEK:
Doet misschien wel te weinig om de energie van Pi te beantwoorden, maar maakt er uiteindelijk toch een feestje van. Het levert van de band ‘een echte tien’ op.

WAS HET GOED:
Canshaker Pi bewijst, voor zover dat nodig was, wel wat vanavond. Het was uitmuntend.

HET NUMMER:
Tegen de tijd dat ‘Looking for Love on Ibiza’ wordt gespeeld is het publiek in de euforie geschoten. De knaller werkt uitstekend: Canshaker Pi don’t mess around.

(Tekst gaat door onder de foto)

Fijn is ook de opgewektheid van het viertal aan het eind van een lange hete dag. Foutjes worden weggelachen en Canshaker Pi is zeer dankbaar naar het publiek, dat in de loop van de show steeds meer begint mee te doen. Canshaker Pi lijkt te bestaan uit eenvoudige jongens die gewoon lekker in een band willen spelen. De bezwete koppies bezitten daarbij ook nog de juiste finesse om voor de fijnproever genoeg te brengen. Het maakt van deze sterke show ook muzikaal een zeer interessante en goed uitgevoerde.

CV Canshaker Pi

oktober 2015: debuut-ep onder de hoede van Tim Knols Tender Records
februari 2016Boomslang (ep)
augustus 2016For Ed (ep) op Excelsior Recordings
november 2016: debuutplaat Canshaker Pi, geproduceerd door Pavements Stephen Malkmus

Het moment:

TIjdens 'JALS' begint de band te merken dat het wel een lekker avondje is. Het blijkt bovendien een publiekslieveling: het “oh-oh-ooooh” wordt harmonieus meegezongen door het wakker geschudde Valkhofpark.