3voor12 Gelderland

#4df17: Her brengt vriendelijke Frenchpop

Band verovert de harten van het publiek

Franse popmuziek heeft een onmiskenbaar eigen sound. Er zit iets vriendelijks in, iets zachts, iets je ne sais quoi, maar toch vaak met een rauwe rand en een harde kern. Dat is ook het geval bij Her. Ze brengen pop, funk, r&b en soul met de Franse slag.

Helaas is Franse pop ook vaak wat ontoegankelijk vanwege de taal, maar gelukkig zingt Her, bestaande uit Victor Solf en Simon Carpentier, in het Engels. Victor is geboren in Duitsland en Simon heeft in Michigan op school gezeten, wat die keuze wellicht verklaart. Over de oorsprong van de naam zegt Simon: "Victor en ik vullen elkaar goed aan en proberen van 1+1 3 te maken. Die derde persoon is Her."  Tijdens de optredens worden ze vergezeld van een aantal extra muzikanten.

De verwachtingen van het publiek zijn hooggespannen en de bezoekers worden niet teleurgesteld. De mannen zetten een strakke act neer met songs die sprankelen en bruisen en waarin de stemmen wondermooi op elkaar zijn afgestemd. Her weet de harten van festivallend Europa stormenderhand te veroveren.

Het is te hopen dat er nog veel meer optredens mogen volgen, want begin juli vertelde Simon dat hij al een paar jaar tegen kanker strijdt en af en toe een show verstek moet laten gaan. Waarschijnlijk stond hij ook vanavond niet zelf op het toneel, maar werd hij vervangen door Desmond Myers.

HET MOMENT:
Tegen het einde van het optreden speelt de band 'A Change is gonna come', een cover van Sam Cooke. Het nummer wordt heel klein en intiem gebracht en het publiek is stil. Je voelt dat er een lading achter zit. Hebben ze het over Bataclan? Over Trump? Of gaat het over de toestand in de wereld in het algemeen? Ieder kan er het zijne bij denken, maar de bezoekers zijn in elk geval muisstil.

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12