3voor12 Gelderland

#4df17: Triphop-'duo' NNENN zuigt publiek mee in spannende film noir-soundtrack

Knisperende elektronica blijkt met volle bandbezetting te kunnen knallen

NNENN (spreek uit: "en en en en") speelde al vaker in Nijmegen. Maar meestal is het duo, bestaande uit singer-songwriter Johanneke ter Stege en geluidskunstenaar/producer Tonny Nobel, te bewonderen in een intieme setting. Zo niet vandaag, wanneer ze met een volledige bandbezetting aantreden bij het grote podium van de LUX. En in deze bezetting blijkt de spannend knisperende elektronica van NNENN live behoorlijk te kunnen knallen.

Frontvrouw Johanneke ter Stege beschikt sowieso al over een prachtige stem. Maar ze blijft altijd dienstbaar aan de songs. Waarbij soms fragmenten van haar vocalen live gesampeld worden, zodat ze haar eigen backingvocaliste is. Wat deze set anders maakt dan een optreden in duo-bezetting zijn de heerlijke wisselingen in dynamiek, waardoor songs het ene moment bijna over de top bombastisch klinken en een volgend moment piepklein en gevoelig. Het houdt de spanning in het optreden, en zorgt regelmatig voor onverwachte kippenvelmomentjes.

HET MOMENT:
Mischien wel het fraaist wordt dit geïllustreerd in de song 'Exhibit All', waarbij Johanneke euforisch op de dwarse ritmes over het podium stuitert en de song lekker volvet aanzet. Dankzij Johannekes dramatische voordracht en de spannende feedbackgeluiden van gitarist Francesco Taranto, heb je het gevoel meegezogen te worden in een donker-romantische film noir. De song is exemplarisch voor het hele optreden. 

Volg alle recensies, fotoverslagen en andere artikelen in ons dossier van de Vierdaagsefeesten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12