Zoveel mooie muziek, zoveel hoogtepunten, én dat allemaal in één jaar! Het was een feestje om al die mooie muzikale momenten van 2017 met z'n allen als redactie te belichten. We hebben een aantal persoonlijke 3voor12NH-hoogtepunten van dit jaar voor je op een rijtje gezet.

Jaap Kroon, fotograaf: The Boom Bus met muziek vluchtelingenkinderen weer even kind laten zijn

"Mijn favoriet van 2017 is toch wel de Boom Bus geworden. Favoriet, omdat het artikel er mede voor heeft gezorgd dat er genoeg geld werd verzameld voor dit meer dan toffe project. En ik heb het project gevolgd en gezien en gelezen hoeveel vluchtelingen kids zijn geholpen met dit project. Voor mij het bewijs dat muziek meer dan alleen een leuk deuntje is."

Pascalle Rovers, redacteur: 20 jaar vrijheid, 20 jaar ADM

"Mijn favoriete artikel van dit jaar is sowieso de ervaring op het ADM festival, en dan met name omdat het nu nog zo'n actueel onderwerp is. Er bestaat bij de bewoners nog altijd de hoop dat ze het geliefde terrein niet hoeven te verlaten. We hadden eigenlijk niet gepland om er een artikel over te schrijven, maar toen we er waren schreeuwde het om een verhaal."

Thijs van Ingen, redacteur: Jacin Trill en 808milli hebben hun doelen opgesteld

"Mijn favoriete 3voor12NH-moment van 2017 was toch wel het interview met Jacin Trill en zijn vaste producer 808mili. Het was mijn allereerste interview voor 3voor12NH en het was hun allereerste interview ooit. Inmiddels is Jacin uitgegroeid tot één van de meest veelbelovende rappers van Nederland en gaat hij samen met 808 mili zelfs naar de Verenigde Staten om daar hun unieke sound te verspreiden. Jacin en 808mili hebben me laten zien dat werkelijk niks onmogelijk is."

Lisa Maatjens, fotograaf: De uiteenlopende creativiteit van Jerry Hormone

"Oeioei. Ik twijfel tussen klikofest en popronde Haarlem... Nee ja nee. JA! Klikofest!

Dit was één van de eerste bijdragen van mij voor 3voor12NH. Het was sowieso een zeer memorabele avond vanwege de heerlijke vunzigheid alom in het Patronaat. Het was de start van twee nieuwe vriendschappen. En het was de avond dat ik een zeer grandioze foto (al zeg ik het zelf) van Jerry Hormone op het dakterras van het Patronaat maakte."

Sjoert Bakker, redacteur: Backstage met Starfish in de Tolhuistuin

"Mijn favoriete 3voor12NH-moment dit jaar: Met de zanger van Starfish had ik een interview net voor een optreden. We zaten in een gangetje ergens achteraf in de Tolhuistuin. De band was aan het gooien met fruit. Samen met fotograaf Alex had ik een shot bedacht van de hele band bij elkaar, de sfeer is er perfect in vastgelegd."

Bente Schreurs, eindredacteur: 50 jaar North End, een platenzaak die draait op passie

"Mijn tofste interview dit jaar was die met Onno Blomsteel van platenzaak North End. Hij vertelde me over 50 jaar North End, over zijn inspirerende carrière bij de zaak en over de revival van platen. We hebben een flinke tijd gepraat, Jos maakte geweldige foto's en tussendoor werd er goede muziek gedraaid. Als kers op de taart trakteerde ik mezelf op MTV Unplugged in New York van Nirvana. Een geweldige manier om de zaterdagochtend te besteden!"

Jos van den Broek, fotograaf: De sfeervolle eerste editie van Project Veerplas Festival

"Project Veerplas was toch wel mijn 3voor12NH-hoogtepunt in 2017. Muziek verbindt en geeft gevoel van vrijheid. Het was een hele mooie en speciale dag."

Tess Janssen, fotograaf: Nostalgische nederbiet tot pure doodsverering op Kliko Fest

"Ik heb er even over na moeten denken, maar ik ga op de sentimentele tour en ook voor Klikofest. Het was mijn eerste opdracht voor 3voor12NH en ik heb meteen twee hele mooie, bijzondere vriendschappen gemaakt. Maar het was ook mijn eerste keer zo met een team werken en meteen merken dat we echt een super tof team hebben bij 3voor12NH. En óók nog eens een team dat heel hard werkt en groeit! Ik zeg op naar volgend jaar!"

Joost Verhagen, eindredacteur: Poortwachters van de muziek, Winter-Light

"Mijn favoriete artikel dit jaar is denk ik toch wel over Winterlight, uit m'n rubriek 'Poortwachters van de muziek'. Het was een heel leuk interview en lag persoonlijk in mijn straatje. Het was ook de eerste keer dat ik samenwerkte met m'n zus als fotograaf, ook erg leuk!"

 

Daan Visser, redacteur: Wat er dit jaar gebeurde met Ruigoords festivals

"Mijn favoriete verhaal van 2017 was het stuk over Ruigoord. Het gaat over het gerommel tussen de kunstenaarskolonie en het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West. Het was een van de eerste stukken die ik voor 3voor12NH schreef. Het stuk werd goed ontvangen en ik ben er dan ook best trots op. Ik was nog nooit eerder bij Ruigoord geweest, maar het was al snel duidelijk dat het een heel bijzondere plek is."
 

Nadieh Bindels, hoofdredacteur:

"Dit jaar had zóveel 3v12NH-hoogtepunten voor mij!

Ik ging als kersverse hoofdredacteur 2017 in en als ik op het jaar terugkijk, ben ik zó ontzettend trots op wat we als team hebben neergezet. Op wat we met z'n allen hebben gedaan en uitgespookt. En dat er nu een goedlopend platform is met zoveel verhalen over muziek in en uit Noord-Holland. Het is een feestje om dit te doen en om in 2018 nog veel meer mooie verhalen over muziek de wereld in te helpen."