Dat Edit Festival dit jaar niet door kon gaan, was voor veel mensen vervelend nieuws. Maar daar waren de mannen Bart Geleijnse, Damir Kalkan en Mike Ravelli met een plan: binnen twee maanden toverde ze een nieuw festival tevoorschijn. Een nieuw Haarlems succes mogen we het wel noemen.

Dezelfde plek en dezelfde datum, maar toch heel anders dan Edit. Het eerste wat wij opmerken bij binnenkomst, is het overduidelijk kleinere terrein. Op het plein in het midden vinden we een gevarieerd aanbod van heerlijk eten en drinken en de plek waar je munten kunt halen. Vanuit dit centrale punt kom je bij de vier stages met elk een eigen stijl en bijpassende line-up. Popcorn en Cayenne draaien hitjes, R&B en hiphop. Haarlems Finest brengt weer een heerlijke mengelmoes van gekkigheid uit de 80's en 90's. WAUS en Stoepkrijt zorgen voor de techno en house.

Als laatste toevoeging is er een klein podium op het strand. BORRLS in samenwerking met Funky Vinyl zorgen er voor de zomerse sferen. ‘Indie disco’, zo omschrijven ze het zelf, maar het voelt vooral als een gemoedelijke sfeer met de voetjes in het zand.

Daisy’s DJ team maakt er in het warme zomerzonnetje echt een feestje van:

Haarlem Finest heeft een veelzijdig aanbod dj's op deze dag. Daar waar we begonnen met de hits van vandaag en goede 90's door Flexy Frank gooit het duo Tieneridool & The Burning Rooster er al de eerste Happy Hardcore nummers in. Ook met Jody Bernal neemt de programmering een geinige wending. Met zelfs een live meegezongen 'Que Si, Que No'. Daarna zijn de laatste uurtjes bij Haarlem Finest vooral hard!

Voor de Edit liefhebbers is WAUS the place to be. Haarlemmers zoals Precursor en organisator Mike Ravelli hadden goede sets. Nationale acts zoals Rodrigues en Juan Sanchez zorgde voor een vol veld van begin tot het eind.

Ook Stoepkrijt brengt ons house en techno. Als enige stage staan ze in een tent, wat met het prachtige weer zorgt voor een afstand met het podium. Miss Melera is populair en krijgt de tent wel goed vol, bij de de broers van Doppelgang en bij Applescal kost het helaas wat meer moeite. Aan het einde van de avond is Oliver Weiter met een toffe lichtshow zeker de moeite waard.

Fijn dat we nog een zo'n Haarlems feestje hebben, met voor ieder wat wils en ruimte om te groeien. Graag tot volgend jaar!