Opeens was het daar en was het overal; 'Pew Pew Pew, kspreyopjebytch'. Het was een refrein dat na één keer luisteren de hele dag in je hoofd bleef hangen. Niet alleen bij ons, maar ook bij rappers als Bokoesam en Ronnie Flex. 'Kspreyopjebytch' van rapper Jacin Trill en producer 808milli gaat, sinds het 19 juni op YouTube verscheen, behoorlijk viral. Maar wie zijn beide heren nou eigenlijk en wat is de ontstaansgeschiedenis van deze track?

Het ontstaan van ‘kspreyopjebytch’

De dag voor het interview appt hun manager dat Jacin morgen jarig is. Wanneer Jacin en Emile (808mili) de volgende dag gebroederlijk in hun Bonne Suits outfit aankomen, vragen we Jacin hoe oud hij eigenlijk geworden is; 19 jaar is het antwoord. Z'n partner in crime Emile is 20. Twee jonge jongens die elkaar nog niet zo lang kennen, vertellen ze ons tijdens het interview. Een kleine drie maandjes om precies te zijn.

“Ik leerde Emile kennen doordat een vriend van hem bevriend was met een vriend van een vriend van mij. Snap je het nog?” vraagt Jacin ons. Niet snel daarna belanden ze in een whatsappgroep, waarin Emile regelmatig beats stuurt en groeit hun vriendschap. “We hebben gewoon allebei eenzelfde state of mind, een wijze waarop we in het leven staan”, aldus Emile. Wanneer Emile de beat van ‘kspreyopjebytch’ stuurt, is Jacin meteen enthousiast en al snel besluiten ze om samen de studio in te duiken. Er was nog geen tekst of concept voor de beat, maar na het roken van een aantal jointjes ontstond al snel het herkenbare 'pew pew pew'. “We hadden het refrein dus vrij snel en vonden het beiden echt heel hard! We hadden het constant op repeat! Maar de vraag is natuurlijk of je het hard vindt, omdat je stoned bent of dat het echt hard is.” schatert Emile. Jacin: “Maar toen we het de volgende ochtend nuchter terugluisterden, was het nog steeds hard en hadden we beiden zoiets van: Dit is het man!”

Hoorn op de kaart

Toen de clip afgelopen 19 juni uitkwam, werd het direct opgepakt door 3voor12 en andere online platformen als 101Barz, Puna en Ballinnn. Jacin: “Ja dat was wel heel sick, maar daarvoor stond de track al op Soundcloud en kregen we al goede reacties op Instagram van onder andere Bokoesam en Yung Nnelg. We wisten dus wel dat het gezien werd! Het tofste was toch wel dat Ronnie Flex op Snapchat onze track draaide en zich hardop afvroeg van wie dit nummer was. Zoveel mensen reageerden erop. Als je van hem een compliment krijgt, dan betekent dat echt wel wat!” Emile knikt instemmend mee en voegt toe: “Ja hij is de koning op dit moment dus als hij iets hard vindt, kan je er niet omheen!”

“Daarom hebben we ook zo snel daarna die clip geschoten en uitgebracht!”, aldus Jacin. De clip heeft 'kspreyopjebytch' een extra boost gegeven en het nummer is op Spotify al over de 100.000 streams heen. Hij wordt het meest gestreamd in Amsterdam, maar Jacin’s woonplaats Hoorn staat ook in de top 5. “Wie zijn al deze mensen dan?!”, vraagt Emile zich hardop af. “Dat zijn gewoon al onze vrienden man”, lacht Jacin. Wanneer wij bekennen dat we Hoorn alleen kennen van zangers als Tim Knol en Ben Saunders kijken ze ons lachend aan. “Ja ik weet ook niet echt of er een hiphop community is in Hoorn. Je hebt nog wel Jowners, hij was de eerste die Hoorn op de kaart zette en nu doe ik dat ook wel voor m’n gevoel”, zegt Jacin.

Samenwerkingen

Jacin en Emile zijn de laatste tijd vooral te vinden in Amsterdam om samen met rapper Bokoesam te werken aan nieuw materiaal. Wanneer we zijn naam laten vallen, roepen ze beiden luidkeels “Uncle Sam, Uncle Sam! Bokoesam is zo'n toffe gast. Als we met hem in de studio zitten, voelen we ons gewoon thuis. Hij gaat ook op de remix komen van 'kspreyopjebytch'. We leren veel van hem. Vooral dat we moeten genieten van de dingen die we doen en dat we altijd onszelf moeten blijven” zegt Jacin stellig. Emile vult aan: “Maar ook dat we bijvoorbeeld niet iedereen moeten vertrouwen, wat ook zeker klopt. We hebben bijvoorbeeld wel gemerkt dat veel mensen nu ineens vragen of we gastenlijstplekken hebben. Terwijl die mensen eerst vrij weinig van ons moesten hebben.”

Naast de aankomende samenwerking met Bokoesam deelt Jacin ook regelmatig andere samenwerkingen op Twitter met rappers als Ray Fuego en vlogger ‘Eenhoornjoost’. Wanneer ik Jacin hiernaar vraag, begint hij te lachen. Jacin: “Ja, soms lig ik in bed en denk ik na over de mensen met wie ik wil samenwerken. Dat gooi ik dan op Twitter en dan kan ik daarna rustig slapen.” “Dus de personen die je tagt zijn ook verrast?”, vragen wij. Jacin: “Ja, maar dat maakt niet uit. Vaak retweeten ze het wel of geven ze het een like. Het wordt gezien!”

Happyland en de toekomst

Naast het debuutalbum hebben de twee nog meer toekomstplannen. Jacin begint binnenkort aan de Nederlandse Popacademie en Emile is druk met de opleiding Studio Engineering. Emile: “We zijn er wel echt serieus mee bezig. Het wordt meer dan een hobby.” “Als ‘Happyland’ uitkomt, zullen mensen ook wel merken dat we op het eerste gezicht rebelse boys lijken, die doen wat ze leuk vinden. Maar geloof me, achter alles wat we doen zit wel een plan of gedachte”, vertrouwt Jacin ons toe. Ze zijn duidelijk ambitieus en gaan ervoor. “We zouden volgend jaar wel headliner willen zijn op festivals als Woo-Hah en Appelsap. Schrijf dat maar op!”, besluit Jacin.