CB2016: Liveblog vrijdag

Volg het festival door de ogen van onze redacteuren en bezoekers

Joeri Gordijn, Eric Hoetjes, Frank de Jong, Ramon Keyzer, Koen Kleiberg en Marco Vlot ,

Crossing Border 2016 wordt een roerige editie, nieuwe locatie, veel meer muziek dan in de voorgaande jaren. Maar ook spannende boekenpresentaties van bekende muzikanten als Karl Hyde (Underworld) en Tim Burgess (The Charlatans). Met 3voor12 Den Haag zijn wij het hele festival lang aanwezig. We doen op de avond zelf natuurlijk recensies, maar houden hier ook een liveblog bij.

01:26: Terwijl de laatste recensies online verschijnen sluiten wij het live-blog voor vandaag

00:01 uur: Amber Arcades kabbelt rustig voort in de Little Raven...

23:51 uur: de zanger van Shame besluit maar eens het balkon van de Zwarte Ruiter te beklimmen.

XIXA in het Koorenhuis is awesome! #xixa #cb16 #bloodline

Een foto die is geplaatst door Marco Vlot (@vltmstr) op

22:51 uur: Onder begeleiding van het ritme van de regen op het tentdoek speelt Charlie Cunningham zijn kampvuurliedjes in de Backyard. Het publiek luistert adembenemend toe.

22:33 uur - Drukte bij de redactie.

First tears of the evening... #cb16 #crossingborder #thehague #johnpaulwhite #tears #movedtotears #music #church

Een foto die is geplaatst door Kristel Snellen (@kristelsnellen) op

22:11 - Volle bak bij Xenia Rubinos

Volle bak bij Xenia Rubinos. Opzwepende soul en funk met een fijne beat eronder. Experimenteel ook. Broeierig en vol maar er is nog plek. Wees snel!

21:39 - Tim Burgess praat over zijn albums

Tim Burgess, bekend van The Charlatans, spreekt met Lee Brackstone over zijn tweede boek: Tim Book Two. "It's a book about records. And a book about me. And a book about the people who recommended the albums."

21:08 - Het is negen uur en bij Marcus King Band in de Zwarte Ruiter mag er niemand meer in!

Emilíana Torrini & The Colorist @ #crossingborderfestival2016 #cb16 #paardvantroje #emilianatorrini

Een video die is geplaatst door Stephan C. Kaffa (@stephkaffa) op

20:27 uur: Voormalig Civil Wars-lid John Paul White begint met het volledig acapella en loepzuivere gezongen Remember. Meteen kippenvel, vooral door de fijne natuurlijke galm van de Lutherse kerk. Dat belooft wat.

19:52 uur: Het bonte muzikale gezelschap The Colorist is vast begonnen in The Raven. Zij namen vijftien nummers van de IJslandse Emiliana Torrini onder handen met een zeer uiteenlopend en niet doorsnee instrumentarium. Het wachten is nog op Emiliana zelf.

19:35 uur: Joris Diks staat in de foyer van het Koorenhuis om zijn 'handprinted stuff' te promoten. Hij heeft postkaarten, boeken en art prints van onder andere Crossing Border en Le Guess Who. Voor dit jaar heeft Joris de topacts van Crossing Border van artprints voorzien (PJ Harvey, Warhaus etc.). Perfecte souvenir van je favoriete acts. Mocht je die art print van vorig jaar gemist hebben, dan kun je ook even langswippen.

Crossing Border is begonnen. W00h00!! #cb16

Een foto die door danielsteginga is geplaatst op

19:22 uur: Lichte paniek bij de kaartverkoop. Op de Grote Markt staan veel last-minute beslissers: een vrijdagkaart of toch maar een passe-partout?

We zijn los, Crossing Border 2016, let's go! #cb16

Een foto die is geplaatst door Megan Kimberley Lloyd (@megankimberleylloyd) op

19:05 uur: We zijn begonnen met de bezwerende dromerige electronica klanken van Tears & Marble in een lekker gevulde Zwarte Ruiter die lekker mee resoneert.