CB16: Emiliana Torrini and The Colorist CB16: Emiliana Torrini and The Colorist

Kleurijke outfit van de zangeres sluit aan bij bandnaam

, Schrijver: Eric Hoetjes | Fotograaf: Stephan Kaffa

CB16: Emiliana Torrini and The Colorist

Kleurijke outfit van de zangeres sluit aan bij bandnaam

Schrijver: Eric Hoetjes | Fotograaf: Stephan Kaffa ,

De eerste act op het hoofdpodium van Crossing Border 2016 is Emiliana Torrini and The Colorist. Deze samenwerking tussen zangeres en orkest bestaat nog niet al te lang maar beiden hebben hun naam in de muziek al waargemaakt. Vanavond zal blijken hoe deze act ontvangen wordt door het Haagse publiek .

HET CONCERT

Emiliana Torrini and The Colorist, The Raven, Crossing Border, vrijdag 4 november 2016

DE ACT

Emiliana Torrini is een IJslandse zangeres met Italiaanse roots, haar grootste wapenfeit is 'Gollums Song' dat gebruikt werd in de soundtrack van 'The Lord Of The Rings' francise. The Colorist is een Belgisch orkest dat los van traditionele instrumenten gebruik maakt van zelf gefabriceerd houten muziektuig. Vanaf minuut één geeft Emiliana aan dat de samenwerking een initiatief was van de Belgen en dat ze enorm vereerd is om haar nummers met hun uit te voeren.

HET NUMMER

Heel lang lijkt het er op dat hier het nummer 'Nightfall' komt te staan. Dit kleine nummer krijgt werkelijk de hele zaal stil en iedereen luistert aandachtig. Toch slaat het laatste nummer het best aan. 'Jungle Drum' is een uptempo nummer iedere aanwezige laat dansen en daarmee neemt Emiliana op een vrolijke manier afscheid van het publiek.

HET MOMENT

Tegen het eind van het concert vraagt Emiliana de aanwezigen of ze willen afsluiten met een vrolijk of met een triest nummer. Als de roependen in de zaal niet tot een oordeel komen vraagt ze iedereen zijn hand op te steken. Het publiek lijkt duidelijk meer zin te hebben in een blij nummer. Emiliana stiekem wat minder dus ze vraagt het publiek of het ook goed is om beide nummers te spelen. Uiteraard stemt het publiek in waarop Emiliana antwoordt "If they kill us because of this it is your fault!".

OOK OPMERKELIJK

De outfit van Emiliana Torrini is er een om zich over te verwonderen. Het lijkt net of de zangeres net de Desigual uit komt rollen. Haar manier van dansen is ook niet erg conventioneel. Toch lijkt alles te kloppen en is het uiteindelijk niet zo vreemd.

HET PUBLIEK

Vanaf minuut één is het doodstil in The Raven (de benaming van de grote zaal van het Paard tijdens Crossing Border). Het staat lekker vol maar enkel met mensen die echt geïnteresseerd zijn in de IJslandse zangeres en haar collectief. Dankzij het aandachtige publiek komt de muziek uitstekend uit de verf. 

HET OORDEEL

De samenwerking tussen de Belgen en de IJslandse pakt erg goed uit, en ook het publiek is lijkt erg tevreden met het optreden. Torrini zegt constant dat ze het geweldig vindt om hier te kunnen staan en dat er meer dan tien mensen zijn komen kijken. De muzikanten hadden er ook duidelijk plezier in en waren niet van onkunde te betichten. Een waardige opener van de grote zaal.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag