CB16: Tears & Marble CB16: Tears & Marble

Tears & Marble opent Crossing Border met EP-release

, Schrijver: Bernadette Pegtel | Fotograaf: Peter Balkema

CB16: Tears & Marble

Tears & Marble opent Crossing Border met EP-release

Schrijver: Bernadette Pegtel | Fotograaf: Peter Balkema ,

De muzikale opening van het Crossing Border Festival wordt verzorgd door Tears & Marble in de Zwarte Ruiter. Een thuiswedstrijd voor dit Haagse elektronische duo, dat vanavond ook de kans ziet om hun nieuwe EP 'Dark Language' te releasen.

HET CONCERT

Tears & Marble, De Zwarte Ruiter, Crossing Border, vrijdag 4 november 2016

DE ACT

Voor het duo Tears & Marble begon het allemaal nadat het een cover van Haddaway's 'What Is Love' op internet had gezet. Hierna raakte de band in een stroomverstelling. De samenstelling van het duo blijkt echter recent veranderd: niet Cris Kühlen, maar Maurizio Pinna is nu Bella Hays partner in crime.

HET NUMMER

Dat wordt nog lastig kiezen. Uiteraard moet 'Outsiders'  even genoemd worden. Dit nummer is sinds vorige week uit en heeft een clip die je even moet bekijken, maar ook het nummer 'Women on the Side' verdient een momentje van aandacht. Een sterk nummer dat binnenkomt door de stevige electrobeats in combinatie met de fijne stem van Bella Hay. Zodra Bella begint te zingen, lijkt het publiek meteen de magie van de muziek in te worden gezogen.

HET MOMENT

Deze avond wordt niet alleen gevierd dat Tears & Marble op het Crossing Border festival staat, maar ook de geboorte van hun nieuwe EP Dark Language'. De EP is nog niet fysiek te koop maar al wel op het internet te vinden. Wanneer Tears & Marble dé cover speelt waarmee het doorbrak, 'What Is Love', heeft iedereen toestemming van Bella om mee te zingen, maar dan wel heel zachtjes en in jezelf.

OOK OPMERKELIJK

Wordt er een dansliedje aangekondigd, dan lijkt het publiek daar een beetje van te schrikken en zie je een paar mensen de zaal verlaten. De mensen die nog wel blijven, die zijn wel in voor een feestje en dansen direct met de eerste tonen mee.

HET PUBLIEK

Tijdens het begin van de eerste act van de avond is het publiek goed aanwezig. Een goede mix van allerlei leeftijden die de muziek wel weet waarderen. Hier en daar wordt er gepraat maar er wordt vooral aandachtig geluisterd en er wordt zelfs voorzichtig gedanst. Een mooi voorteken voor de rest van de avond. Je kunt echter wel merken dat het programma van Crossing Border zoveel moois biedt, dat het publiek gedurende het optreden de Zwarte Ruiter verlaat om ook de rest van dit aanbod te aanschouwen. Maar dat mag de pret niet drukken, want gelukkig zijn er genoeg vrienden om de zaal te vullen.

HET OORDEEL

Een hele fijne start van de vrijdag van Crossing Border. En die nieuwe EP? Daar willen we meer van horen. De combinatie van Bella's fijne stem met de elektronische tonen is er een van goud. 'Nieuwkomer' in de band Maurizio doet het ook goed en je kunt merken dat de chemie tussen de twee goed is. Dat stralen ze uit waardoor het ook nog eens fijn is om naar te kijken. Met dromerige liedjes en nummers waarop je niet stil kunt staan, is dit een mooie show met voor ieder wat wils.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag