CB16: Sarah Neufeld CB16: Sarah Neufeld

Direct een rustmoment

, Schrijver: Megan Lloyd | Fotograaf: Jan Rijk

CB16: Sarah Neufeld

Direct een rustmoment

Schrijver: Megan Lloyd | Fotograaf: Jan Rijk ,

We kennen de Canadese Sarah Neufeld vooral van indierockband Arcade Fire. In 2013 besloot de violiste ook solo een EP op te nemen. Toen met een vooral klassieke sound, maar op haar nieuwe EP is er gekozen om meer naar de popkant te gaan. Uiteraard speelt haar vioolspel een hoofdrol. Vanavond mag ze het Heartbeat Hotel openen in het Paard van Troje. Voor de één een tikkeltje saai, voor de ander een cadeautje.

HET CONCERT

Sarah Neufeld, Heartbeat Hotel, Crossing Border, 3 November 2016.

DE ACT

Zonder aankondiging staat de Canadese uit het niks op het podium en wordt direct de aandacht getrokken door het sterke vioolspel. Daar staat de violiste immers om bekend. Ze wordt bijgestaan door drummer Stefan Schneider. Nummers lopen in elkaar over zonder onderbreking, wat het, met gebrek aan contact met het publiek, redelijk saai maakt. Haar loepzuivere stem en uitstekende vioolspel maken het interessant en fijn om naar te luisteren, maar helaas wordt de concentratieboog flink op de proef gesteld.

HET NUMMER

Hero Brother is een prachtig liedje.

HET MOMENT

Helaas is de hele set redelijk voorspelbaar en een tikkeltje saai. Als het laatste nummer een lullaby blijkt te zijn, lijkt dit toepasselijk. Één van de bezoekers valt hierbij letterlijk in slaap.

HET PUBLIEK

Waarschijnlijk is het jongere publiek gaan kijken bij Tears & Marble of onderweg naar Jam de la Crème. Waar het aan het begin van de set redelijk druk is, is de kleine zaal 20 minuten later flink uitgedund. Meer dan de helft van het publiek lijkt te zijn vertrokken.

HET OORDEEL

Crossing Border staat er niet om bekend dat het een festival voor iedereen is. Toch zijn alle genres vertegenwoordigd. De liefhebber van klassieke muziek kan bij Sarah Neufeld een sterk staaltje vioolspel aanschouwen. Helaas is de set redelijk saai en ontbreekt er contact met het publiek. Dat de zaal redelijk snel was uitgedund lijkt hier een logisch gevolg van te zijn geweest.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag