CB16: Rodrigo Amarante CB16: Rodrigo Amarante

Heeft de schouwburg niet nodig om de aandacht op te eisen

, Schrijver: Frank de Jong | Fotograaf: Peter Balkema

CB16: Rodrigo Amarante

Heeft de schouwburg niet nodig om de aandacht op te eisen

Schrijver: Frank de Jong | Fotograaf: Peter Balkema ,

Rodrigo Amarante, de man achter de intro 'Tuyo' van de mega populaire Netflix serie 'Narcos'. Geboren in Rio de Janeiro en zat in drie bands: Los Hermanos, Little Joy en Orquestra Imperial. Op Crossing Border laat hij zien dat hij veel meer in zich heeft.

HET CONCERT

Rodrigo Amarante, Crossing Border, vrijdag 4 november

DE ACT

De Braziliaan heeft helemaal geen band nodig. Enkel een witte gitaar en een opperbest humeur. Dat Rodrigo Braziliaans is zou je niet zo snel zeggen. Engels, Frans en Portugees volgen elkaar in een hoogte op.

HET NUMMER

Voor 'The Ribbon' doet de singer-songwriter een verkooppraatje: 'You're gonna like this one'. Hij motiveert enkele weglopende festivalgangers om nog even te blijven. En dat lukt 'you're gonna stay', merkt Rodrigo op nadat dit echt een tof nummer is.

HET MOMENT

Als Rodrigo een gehele salsaband vocaal nabootst. Geheel spontaan en levensecht.   

OOK OPMERKELIJK

De meertaligheid is ook terug te horen in zijn bedankjes. Rodrigo bedankt het publiek in alle talen: merci, arigato, thanks you en dankjewel. Oh, en er staat 'butter' op de achterkant van zijn gitaar. We hebben geen flauw idee.

HET PUBLIEK

Luistert aandachtig en is muisstil. Na elk nummer is er zeker één iemand die 'wat mooi' fluistert.

HET OORDEEL

Rodrigo kijkt in je ogen en je weet dat het goed is. Hij geniet net zoveel van het optreden als het publiek zelf. Dat is de overtuigingskracht van Rodrigo. De meertalige teksten blijken niet zo'n probleem, want hij vertaalt ze met zijn expressies. Een kunst opzich. Geen toegiften of onzinnige praatjes, hij kwam, zag en overwon.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag