CB16: Tourist LeMC CB16: Tourist LeMC

Magisch optreden van Antwerpse hiphoptroubadour

, Schrijver: Eric Hoetjes | Fotograaf: Jan Rijk

CB16: Tourist LeMC

Magisch optreden van Antwerpse hiphoptroubadour

Schrijver: Eric Hoetjes | Fotograaf: Jan Rijk ,

Tourist LeMC is bij onze zuiderburen al een hele meneer. In Nederland begint zijn bekendheid ook toe te nemen, zo stond hij eerder deze avond al bijvoorbeeld bij DWDD. Daarna is hij naar Den Haag gesjeesd om op Crossing Border te spelen en daar dan ook maar direct de hele Raven aan stuk te troubadouren.

HET CONCERT

Tourist LeMC, The Raven, Crossing Border, 4 november 2016

DE ACT

In het vloeiend Antwerps brengt Tourist LeMC zijn verhalende teksten. Na zijn eerste album 'Antwerps Testament' kwam Johannes Faes, zoals hij eigenlijk heet, in 2015 met zijn tweede album 'En Route'. Sindsdien is zijn bekendheid ook hier enorm gegroeid. Zo stond hij al op Lowlands en is Paradiso op 11 november aan de beurt. Nu staat hij op Crossing Border, en dat doet hij niet alleen; zijn band, De Legionairs is uiteraard ook aanwezig.

HET NUMMER

Het verhaal over de vluchtelinge die met haar kind in het westen naar heil zoekt dat in 'Klein Gebedje' vertelt wordt is enorm indrukwekkend. Op de plaat doet Opgezwolle-rapper Sticks ook mee maar hier doet Tourist het helemaal in zijn eentje. Het "dat komt wel goe" uit het refrein wordt door een aantal aanwezigen hartstochtelijk meegezongen en her en der zijn ontroerde blikken te ontdekken.

HET MOMENT

Op een zeker moment snijdt de rapper de gevoelige 'zwartepietendiscussie' aan. Hij beschrijft het als een ongelooflijke situatie. "Over twintig, dertig jaar kijken we terug en denken we: Waar the fuck waren we mee bezig. Je moet niet bang zijn voor verandering, je moet het omarmen." aldus de Belg.

OOK OPMERKELIJK

Iets anders dat opvalt is de energie die van de band uitkomt. Met name de bassist is extreem energiek. Het speelplezier spat er vanaf en zijn funky lijntjes vormen een fijn tapijt waarop de rest van de band voortborduurt. 

HET PUBLIEK

In den beginne weet het publiek, een enkeling daargelaten, nog niet wat ze aanmoeten met deze artiest. "Is het nou Nederlands waar hij in rapt, of zingt hij nou?" klinkt het. Na een tijdje krijgt een deel van het publiek het op zijn heupen en wordt er gedanst en geklapt. Een ander deel van het publiek praat er daarentegen ongestoord doorheen, alsof er een cd'tje met achtergrondmuziek opstaat. Dat is een tegenvaller want de mensen die wel willen genieten storen zich er zichtbaar aan. Crossing Border was zo stil altijd! 

HET OORDEEL

De Antwerpenaar heeft een heel goed concept en geeft ook een topshow. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en heeft niet iedereen uit het publiek er evenveel zin in, blijkens het gepraat door de show heen. Toch lijkt Tourist er geen last van te hebben en geeft hij hart en ziel tijdens deze show.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag