CB2015: Liveblog zaterdag

Volg het festival op de voet

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dit weekend verschanst de redactie van 3voor12 Den Haag zich tussen de muziek én de boeken op de 23e editie van het Crossing Border festival. Wachten tot maandag op de verslagen hoeft niet, want 3voor12 Den Haag doet live verslag van het festival! Praat met ons mee via de social media via #cb15.

23:22 Weinig publiek bij Pow Ensemble, iedereen naar The Cinematic Orchestra?

23:15 Het laatste uurtje

Over precies een uur zit de 23e editie van Crossing Border er op. The Cinematic Orchestra (The Royal), Pow Ensemble (Heaven), Kitty, Daisy & Lewis (The Raven) en Duke Garwood (Heartbeat Hotel) zijn de hekkensluiters.

22:30 De laatste act in The Raven

Kitty, Daisy & Lewis is de laatste act in The Raven. Misschien ken je de naam niet, maar het heerlijk aanstekelijke 'Baby bye bye' gaat er hier al niet meer uit. "If you ever wanna to know what's going on inside my head. Just give me a call and forget everything we said."

22:19 Wachten op The Cinematic Orchestra

Het begint pas over een klein half uur, maar de eerste fans hebben zich al gepositioneerd op de voorste rijen...

1000 wtf-momenten. Wat een weirde bubbel bij Bianca Casady op #cb2015

Een video die is geplaatst door tessa bentvelsen (@tessabent) op

21:29 Bianca Casady pakt uit met dansers en visual art en creëert een hele rare bubbel in The Royal.

21:05 Ja, half naakte man wappert zich even droog vlak voor het optreden van Bianca Casady & the CIA

21:02 Volle warme bak bij Little Comets

Het is volle bak in de Heaven en dat betekent tropische temperaturen. Erg passend bij de vrolijke zonnige liedjes van Little Comets.

19:50 Op de muur van The Raven staat een rake tekst

19:57 Meer kaarten verkocht

Er zijn vanavond een paar honderd meer kaarten verkocht en dat is goed te merken. De zalen zijn vol en het is dringen in de gangen. Het festival leeft wat meer dan vrijdagavond.  

19:48 Built To Spill in The Raven

 Troostende gitaren van Built To Spill laten harten tot de rand volstromen in The Raven.

19:10 Onverstoorbaar bezig zijn met cultuur

Presentator Menno Pot leidt de minuut stilte in met een korte speech, waarbij hij vertelt over het moment dat hij gisteravond tijdens het festival te horen krijgt over de ongelofelijke tragedie die zich afspeelde in Parijs. En hoe het slachtofferaantal in de daarop volgende uren almaar oploopt. Daar moet het festival iets mee, was de conclusie, met een minuut stilte als gevolg. Daarnaast zijn er volgens Pot maar twee dingen die men kan doen, onverstoorbaar doorgaan en bezig zijn met cultuur. En dat is precies wat we vanavond gaan doen.

19:10 Een mooie stille minuut in de Royal

Wat kan een minuut lang duren en wat kan een minuut indrukwekkend zijn. Een minuut van stilte, voor Parijs. Geen geluid in de Royal. Uit respect, voor Parijs. Een Oorverdovende stilte. Voor aanvang van het concert van Ryan Francesconi & Alela Diane ingeleid door presentator Menno Pot. De band is er, ook al speelden ze gisteren in Parijs. Met hun troostmuziek, passend, pijnlijk passend. Voor Parijs.

18:30 Aandacht voor Frankrijk om 19:00

Voor aanvang van het optreden van Alela Diane & Ryan Francesconi zal er in The Royal stil worden gestaan bij de gebeurtenissen in Parijs. Alle poppodia en festivals in Nederland hebben contact met elkaar gehad en er wordt een minuut stilte gehouden. 

18:40 Er zijn vandaag ook weer genoeg signeersessies

18:30 Wij zitten weer helemaal klaar voor een avond muziek en boeken

Vandaag weer recensies, tweets, foto's, interviews en verslagen vanuit de Koninklijke schouwburg en het Nationale Toneelgebouw. Hieronder staat het liveblog van gisteren.