CB2015: Liveblog vrijdag

Non-stop verslag vanaf het festival

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Dit weekend verschanst de redactie van 3voor12 Den Haag zich tussen de muziek én de boeken op de 23e editie van het Crossing Border festival. Wachten tot maandag op de verslagen hoeft niet, want 3voor12 Den Haag doet live verslag van het festival! Praat met ons mee via de social media via #cb15.

01:02 Wij sluiten het liveblog

Het was een enerverende avond met mooie optredens, die aan het eind werd overschaduwd door schokkend nieuws uit Parijs. Wij hopen dat we morgen met een beter gevoel af kunnen sluiten. 

22:00 Rashid brengt de stemming er vast in

Rashid Novaire leest voor uit zijn boek. Over hoe het is om als Iraniër te sterven in Nederland en bijbehorende begrafenisperikelen.

21:42 Propvol bij Shilpa Ray

Bij favoriet Shilpa Ray is het op dit moment heel erg druk, terwijl het in andere zalen juist weer erg rustig is. Shilpa Ray jaagt haar set er als een bezetene door heen, lees straks de recensie. Melle de Boer (Smutfish) en verschillende Behre's (oprichters van het festival) zijn al in de zaal gespot. 

21:28 Lord Huron start voor een redelijke volle zaal

21:00 De eerste verslagen van #cb15 zijn binnen:

20:50 Wát heb je?!

Op social media en in de zalen horen we veel berichten over hard geluid en waar men oordoppen kan kopen. Vooral bij The Babe Rainbow in de Heaven hebben de trommelvliezen het zwaar te verduren. Iemand gespot waar je oordoppen kunt kopen? 

Soep, bier en Crossing Border! #weekend #foodporn #cb15

Een foto die is geplaatst door Dieke van der Spek (@ludieke) op

20:11 Het is echt tijdelijk hoor... echt...

19:52 Jenny Hval doet een ode aan het swipen

19:45 De spreuk van de raaf

The Crossing Border-raaf overziet de intellectuele menigte en ziet, dat het goed is. Literair verantwoorde PRIJSVRAAG: Welke duistere spreuk zegt The Raven in Edgar Allen Poe's epische gedicht? Maak kans op een onvergetelijke meet & greet met de 3voor12 Den Haag redactie!

19:12 Op zoek naar schoon volk

Hoor de wind waait door de bomen! Makkers, maakt wat wild geraas. Zou het goeie volk nog komen, nu het weer zo lelijk is? We gaan naast de fijnste shows ook op zoek naar het schoonste volk in Crossingborderland; kijk straks mee in ons sappige publieksreactiesartikel!

19:00 We zijn begonnen!

De deuren zijn open, al staat er niet echt een rij voor de deur dit jaar. Het festival is (nog) niet uitverkocht. Kaarten zijn uiteraard nog wel te koop aan de deur. Wie zich haast, is nog op tijd voor optredens van onder andere Shilpa Ray en Jonathan Jeremiah.