3voor12/Breda geeft muziektips voor Cultuurnacht 2014

Thema ‘Zien’ is ook veelzijdig muzikaal

Aankondiging: Daniël Hereijgers ,

Het thema van de Cultuurnacht Breda 2014 is ‘Zien’. Aanstaande vrijdag kun je je bij 39 deelnemende locaties onderdompelen in dit thema. Want “de ene keer komt iets direct binnen op je netvlies en soms is kijken niet genoeg om iets te zien.” Precies, soms moet je ook luisteren. 3voor12/Breda zet de muziek voorop en pluisde de website van Cultuurnacht uit, op zoek naar de muziek.

In volstrekt willekeurige volgorde nemen we een greep. Je kunt bijvoorbeeld naar The Loads in Belcrum waar tussen 19:00 en middernacht een vol programma is omdat 7 jonge popbands optreden die vooral covers spelen, van Red Hot Chilli Peppers tot The Rolling Stones. Tussendoor pakken breakdancers de vloer.

In de Vrije Boekhandel in de Veemarktstraat gaat het er een stuk klassieker aan toe:  countertenor Oscar Verhaar en theorbe-speler Michiel Niessen brengen composities van onder andere Constantijn Huygens en Johann Sebastian Bach. Niet ver daar vandaan kun je in het café van MOTI in de Boschstraat de hele avond luisteren naar een zwicht singer-songwriters en intieme bands met sets van Dead Duck Alley, Dennis van Paradijs, Rosenburg, Page 45, Emmy Eve, Tom Neven en Merel Simons. Geen misselijke lijst!

In het Chassé Theater kun je dit keer, een primeur, overnachten en tot 02:00 uur kijken naar Yvonne Beelen en haar mmMinnestrelen, dansgezelschap United-C dat begeleid wordt door de band Mindpark en dansgezelschap LeineRoebana dat “de kern van chansons en liederen van onder andere Jacques Brel, Franz Schubert, Toon Hermans en Ramses Shaffy” gaat verbeelden. De Grote Kerk zal de ontmoetingsplek zijn van de Cultuurnacht en Mezz mocht er programmeren. Tussen 20:00 en middernacht zijn er akoestische sessie van Vlamingen en Nederlanders: van Stan Lee Cole naar Flip Noorman naar Anneke van Giersbergen en Reena Riot.

Dok 19 haalt ook stevig uit en ging een samenwerking aan met Breda Barst. Het café aan de haven haalt “het beste van Breda Barst” binnen, in chronologische volgorde vanaf 19:00 uur: singer-songwriter Fabiana Dammers, hiphop-talent Heavy, de aantrekkelijke droomwereld van Maya’s Moving Castle en dansen-dansen met Tesla 55. Dansen-dansen kun je ook in Mezz waar de drummer van Kraak & Smaak Joris met VJ VeeMee vanaf half tien een uurtje dansbaar Hamertje Tik brengt, gevolgd door de officiële Cultuurnacht afterparty Superstijl, waar je zelf de nummers kunt kiezen. Tot 04:00 uur.

Hieronder staan enkele van onze indrukken uit het verleden.