Natúúrlijk konden we niet alles zien, maar we zagen wel heel, heel, heel veel moois op Amsterdam Dance Event: van vierenhalf uur Four Tet tot vlammen bij Job Jobse en Ketia in RAUM, van de vooruitstrevende techno bij Coda tot een akoestische set van Eefje de Visser. Dit waren onze 25 favoriete sets. Onze nummer 1: een dj die zelf ook niet wist waar die aan was begonnen?!

Luister de Gehoord op ADE Spotify lijst

13. MCR-T

Joost's buurman uit Berlijn geeft een gestoorde raveset op Into The Woods, waarin hij ook nog begint te rappen.

>>> lees verder

12. Funk Tribu

Met de track Phony Tribu ging-ie keihard viraal, nu zingt de beukbunker van Intercell luidkeels al zijn songs mee. 

>>> lees verder

11. Chloé Caillet

Op het feestje van Marlon Hoffstadt en Malugi springt deze Franse dj/producer eruit met een Partyboi69-rammertje een trancy ‘Rhytm of the Night’-edit.

>>> lees verder

10. DVS1

De technopurist laat in het nieuwe donkere zaaltje van RAUM zien dat techno nog steeds heel sick en opzwepend kan zijn, zonder dat het de trendy 143 bpm bereikt.

>>> lees verder

9. Salome b2b CEM

Dit Herrensauna-duo gaat kneiterhard rechtdoor op het Hiss & Hertz-feest van Colin Benders, maar ze gooien om de paar tracks ook wel een bizar idee bij elkaar over de schutting.

>>> lees verder

8. Nils Frahm

Tussen al het Tiktok-techno gedreun dat ADE te bieden heeft, ontvouwt zich in de loods van DGTL aan de noordkant van Amsterdam een deken van rust met de neoklassieke pianist Nils Frahm.

>>> lees verder

7. Lemon and Herb

Paradiso-party Tribes is al een paar jaar een van onze favoriete ADE-feesten, waar allerlei sounds uit de Afrikaanse diaspora klinken. Dit Zuid-Afrikaanse duo mag de grote zaal afsluiten met afrohouse, hypnotiserende melodieën waar je na twee minuten in verstrikt raakt en niet meer uit kan komen.

>>> lees verder

6. Eefje de Visser

Haar nieuwe album Heimwee is een maand oud, en vanaf november tourt ze door Nederland en België. Waar dat het schilderij is, zou je deze akoestische opwarmshow kunnen zien als de schets. Wel een hele serieuze schets. Vooral de zachtere liedjes roepen vrijwel automatisch emotie op.

>>> lees verder

Het concept is simpel en onveranderd: legend Jochem Paap, alias Speedy J, nodigt een viertal hardware-techno-nerds uit om 8 uur lang te komen jammen in Paradiso. Zaterdag zijn dat de vingervlugge Kink, Draaimolen-favoriet Nene H en de bigroom techno-mooiboys van Fjaak. Zien hoe er voor je neus telkens weer iets nieuws ontstaat, is echt te gek.

>>>> lees hier verder

De ultieme Innervisions-droom: nadat het label al een enorm dubbelfeest geeft in het G-Star RAW-gebouw, trekken ze voor een b2b2b2b-after naar het chique The Loft. Het blijkt een caroussel aan waanzinnig mooie platen, net zo uiteenlopend als passend in het geheel. De melodische house van Emanuel Satie, een eigen Tri/xon-productie en ha, gewoon Whitest Boy Alive! Elke dj werkt met stilte om de soulvolle vocals, de liefdevolle electro in volle glorie te laten horen. 

>>>> lees hier verder

Het hotste feest voor de technonerd is waarschijnlijk Coda, en de meest avontuurlijke set die we er horen is van de Zwitserse dj Garçon, die vaker op Woody92’s Omen Wapta-feestjes draaide en zelf het mooie Amenthia-label runt voor diepe, experimentele (dub) techno. Hij laat vannacht werkelijk alle hoeken van de dansvloer zien, begint met de classic IDM van The Black Dog, dikke percussieve platen te lijmen aan een Burial-remix van Goldie en gitzwarte dubstep door te mixen in de geweldige electro/IDM-track die tien jaar geleden Objekt’s doorbraak betekende (en recentelijk een re-release kreeg).

 >>> lees verder

Voor de harde kern van de Amsterdamse clubscene is zondag dé dag om te feesten. Zeker op de allereerste clubweekender van Club Raum, waar de tent zijn volledige potentieel bereikt. Job Jobse en Raum-resident Ketia draaien er met dikke grijnzen op hun smoel 'Let Love Shine' van Amos, en de bovenzaal van Raum vliegt TOTAAL in de fik. De dampende clubruimte begint steeds meer begint aan te voelen als een Finse sauna.

 >>> lees verder

Superweird idee: Narciss draait tien uur lang bij Intercell in Levenslang. Telkens schuiven er gasten aan, maar hen mag níét weten wie dan. Een battle royale heet dat dan. De dj die de afgelopen paar jaar rondspookte in de hoek van Club Heart Broken en DJ Heartstring, laat zo zien met een veel breder palet te kunnen schilderen. Met mystery guest Bradley Zero, labeleigenaar van Rhythm Section, bijvoorbeeld. Intense, percussieve platen en die ene rammer van Barnt. Heerlijk delen ze klappen over en weer uit, zonder elkaars grenzen over te gaan. 

>>> lees verder