Een Intercell bestie laat tijdens zijn tweede ADE vanavond het Warehouse uit zijn voegen trillen. Het is de Colombiaanse Eduardo, oftewel Funk Tribu. Hij nodigt z’n maatjes uit bij de Elementenstraat. Vereiste om op zijn partijtje te komen? Ben in Berlijn gevestigd (boeit niet of je import bent), draai harde, happy techno, pleur er wat trance overheen et voilà: Intercell x Funk Tribu Invites. Plus een warm welkom in de tweede stage, die wordt overgenomen door Die Rakete.

Het publiek komt van over de hele wereld en is klaar om te knallen. Spaans, Engels, Italiaans; een enkele Nederlander wordt door Intercell gevraagd alsjeblieft geen foto's te maken. Ze hebben een No Phone policy. In 2021 released de gastheer Phony Tribu op Speedmaster, een label voor snelle, melodische old school, maar ook nieuwe trance en technomuziek. De track ontploft op de sociale kanalen. TikTok, Instagram, in 1 klap weten alle dansgekkies met een ongezonde liefde voor een hoog BPM wie deze dj is, en iedereen wil hem zien.

Als de jonge Australische hond Upper90 om 00:30u opent, lijkt op het oog nog wat rustig. Maar het euforische trancegeblaf bevalt het publiek maar al te goed. De Elementenstraat is bekend terrein voor hem, hij was er twee weken terug nog met de Stichting. En is Spacer Woman niet gewoon blijven hangen na na Club Heart Broken gisteren? Naja, ze heeft in ieder geval wel een ander USB’tje mee. De new wave-trance wordt aan elkaar gewoven onder het genot van dreunende bassen. 

AISHA trancet juist net iets te ver weg. Veel gaan hier eventjes per raket op avontuur bij de tweede stage, Die Rakete. Dat wandelingtje is hoog, hoog nodig. Iedereen stijgt op in de kokend hete zaal. Door de condens begint het zelfs wat te regenen in de grote zaal van het oude warenhuis. Schuifelend door de hijgende en puffende beukballlerina’s staat Schwesta P met wat hardgroove de ziel van onze dansers te bewaken. Verdwaalde wc-gangers die net de verkeerde afslag hebben genomen vinden dat helemaal niet erg. Effe lekker bouncen!

Komt om 03:30u dan eindelijk Funk Tribu achter de knoppen? De beukertjes hier blijken ondanks de serieuze blikken toch nog gevoelig voor muziek. Ze juichen als zijn (bijna) huiszangeres Lucy Dye als glitterende glijpanter óp de booth hupst. En een oogwenk later staat er opeens nog een tweede slayqeen op het podium. Waar CAIVA grof ramt met een onschuldige glimlach, is het pakken van een microfoon tijdens een setje misschien nóg wel stouter. Voor dertig minuten lang zingt de beukbunker luidkeels ieder nummer mee.

Tekst gaat door onder foto.

Jeetje, waarom holt iedereen opeens van buiten naar binnen? Duh, onze technomeme-koning op de sociale kanalen, Bad Boombox, mag om 05:00 eindelijk gaan stunten. Een van zijn eigen happy hardhouse nummertjes wordt afgewisseld met een wel heel bekend hitje. In één keer wordt duidelijk wie er wel of niet Nederlands is. Een kwart van de zaal schreeuwt ‘No Go Zone' uit volle borst mee.  

Ondeugend draait Boombox de ravetechno veilloos aan elkaar, bijgestaan door MRD. En om het allemaal niet té grimmig te laten worden, schuiven ze rond half 6 een lachertje als 'Da Bomba' ertussen. En van keihard springen blijkt de drop opeens de moodkiller van de set. Een Drum-'n-bass nummertje valt totaal verkeerd in de zaal. Naja, gelukkig is dat ook het laatste nummer van hun set. 

"Jongens, ga nou eens naar huis toe." Wat lichte wanhoop is te zien in de onschuldige twinkeling van de oogjes die nog te zien zijn (het merendeel is bedekt met zonnebrilletjes), als ØTTA een UK garage plaat door een mix van psytrance flanst. De zaal is nog bommetje vol rond 7. Of dat ligt aan het karakter van dit danspubliek of aan de gestoorde cominaties muziek deze avond zullen we in het midden laten.

Intercell x Funk Tribu ADE24