Het is een uur of zeven en Narciss gooit Barnt’s Chappell erin. Een plaat als een met prikkeldraad omwikkeld wapen die wanneer hij op het juiste moment ingezet wordt voor een ijzingwekkend kippenvel moment kan zorgen. Zeker op een sterk geluidssysteem zoals nu. Uitdager Bradley Zero kan slechts toekijken. Als er een scheidsrechter was geweest had die ingegrepen. Dit gaat zelfs tijdens deze Battle Royale te ver.

Maar wat een topidee is het, de dj Battle Royale: Narciss draait 10 uur(!) lang en om de zoveel tijd komt er iemand b2b draaien. Niemand heeft een idee wie het zal zijn tot 'ie de booth instapt. Zo moet de Duitse dj scherp blijven en op iedere mogelijke stijl voorbereid zijn. Om 2 uur ’s middags wordt de bel voor het eerst geluid en stapt de eerste tegenstander de arena in. 

Deze zagen we misschien nog wel aankomen: Morphena, de ‘Mi Amor’ van Narciss, waarmee dit weekend een gezamenlijke EP is uitgebracht. Een echt gevecht wordt het niet, daarvoor zijn ze te verliefd. Vrolijke disco- en houseplaten pingpongen over en weer. Er volgen zelfs een stel hele dikke zoenen. De bel gaat weer en Narciss kondigt de winnaar van ronde één aan: Morphena. 

Ook met DJ Frank wordt het niet écht vechten. Narciss is duidelijk enorm blij haar de booth in te zien stappen, een ontroerend moment zoals er nog een aantal zullen volgen. Maar dit blijft bij een fijn potje sparren onder vrienden. Hun vrolijke housetunes zitten gewoon enorm op één lijn en dat zorgt voor een heel gezellige b2b set die de sfeer in de zaal naar een hoger niveau tilt. Aan de initiële reactie te zien kennen weinig mensen hier DJ Frank, maar voor iedere Narciss-liefhebber is het een aangename kennismaking.

Wanneer echter halverwege de dag de Britse dj Soul Mass Transit System aanklopt, gaan de handschoenen uit en wordt Narciss echt onder druk gezet. "Je nodigt mij uit om te vechten? Dan kan je het krijgen ook!" House met diepe rollende bassen zijn het voornaamste wapen en het is Narciss die noodgedwongen in de verdediging moet. Maar wat hebben ze een lol samen. Draait SMTS een edit van 'The Bomb', dan opent de volgende plaat van Narciss met 'You don’t wanna play with dynamite, that shit will blow your world apart'. Heerlijk nerdy en toch muzikaal volledig in balans. 

Tekst gaat door onder foto.

Intercell x Narciss ADE24

Intercell x Narciss ADE24

Bradley Zero verandert de spelregels vervolgens volledig. Met zijn intense, percussieve platen is het alsof er een capoeira meester de boksring instapt. Zijn kapsel heeft ook wel iets weg van Eddy in Tekken 5. Narciss hangt al snel in de touwen en dit is wanneer hij die rammer van Barnt de ring in slingert. Wow, too much. Fatality. Soms moet een zilverrug even laten zien nog altijd de baas van de groep te zijn. Nu weer even vriendjes alsjeblieft? Het werkt zowaar. De twee staan nog een uur lang over en weer klappen uit te delen waar je 'U' tegen zegt, zonder elkaars grenzen over te gaan. Met grote grijnzen op hun gezicht bij iedere plaat die de ander instart is dit het absolute hoogtepunt van de dag. 

En dan gaat de bel en is het alweer tijd voor de laatste uitdager. Narciss herkent hem nog niet. “Hou me niet langer in spanning” smeekt hen door de microfoon. De doek om het hoofd van de geheime tegenstander wordt afgewikkeld en de gulle lach van Narciss schalt door de microfoon wanneer hij ziet dat het DJ Boring is. De Australiër in Londen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een breed gedragen figuur die draait van Into The Woods tot Tomorrowland, en bekend staat om zijn technische overgangen en snelle, groovende platen. Alleen de wisselwerking met Narciss voelt vanavond als twee judoka’s die om elkaar heen draaien, wachtend op een opening. Zo hartelijk als de begroeting was, zo afstandelijk voelt de gezamenlijke set. Technisch is het allemaal zeer netjes en hun 2 uur is voorbij voor je er erg in hebt, maar knetteren zoals eerder op de dag doet het niet meer. 

De bel luidt nog één keer: “En de winnaar van ronde vijf is DJ Boring!” Het is natuurlijk wel zo gastvrij om al je gasten de winst toe te delen, maar een 5-0 verlies kan je dit voor Narciss onmogelijk noemen. Hen is de absolute morele winnaar van de dag, die niet alleen moeiteloos tegenwicht weet te geven in alle stijlen die vandaag voorbij zijn gekomen, maar die je gewoonweg ook alles gunt. Een empathische kameleon die diens dj-naam net zo min eer aandoet als DJ Boring.

Intercell x Narciss pres. Battle Royale

Zaterdag 12.00-22.00 @ Levenslang

Gezien: Narciss b2b Morphena, Narciss b2b DJ Frank, Narciss b2b Soul Mass Transit System, Narciss b2b Bradley Zero, Narciss b2b DJ Boring

Het hoogtepunt: de intense match tussen Narciss en Bradley Zero

De sfeer: dedicated publiek in een zweterig hok komt voor de euforiemomenten

De plaat: Barnt - Chappell

Intercell x Narciss ADE24