Club Heart Broken, het ‘it-girl’ (en daddy) feest van Malugi en Marlon Hoffstadt, houdt ook dit jaar weer een ADE-editie van hun rondreizende feestje. Maar wie zijn er eigenlijk uitgenodigd voor dit feest zonder line-up? Volg de hyperhyped dj’s op Instagram en je hardhouse, trance en hardstyle kleurenpalet valt als een puzzel samen.

Hebben we er een beetje zin in bij een rammend uitverkochte Elementenstraat? Aber natürlich! Het donkere zweethol waar meerdere hardhouse-hollers vanuit alle hoeken en gaten van Nederland hun partyweekend komen inluiden, zit bommetje vol. Tussen de eindeloze rondjes die de Gen Z-ers maken tijdens het verdwalen in het oude warenhuis, valt één ding op: iedereen zit er verrassend goed en snel in.

Van de illegale rave-fundering die ergens in het oude pand rondzwerft, is vandaag niet zoveel te merken. ‘It’s giving’, de opdruk van een banner bij de plee, is voor de Tiktok generatie hier klinkklare taal. Even snel plassen is er trouwens niet bij. De festivalgangers blijken ook elkaars toiletdames. De vraag is namelijk niet of de wc vrij is, maar of-ie niet verstopt is. De limited edition ADE T-shirts die je verderop voor 45 eurootjes met een ‘sehr gute Qualität’ krijgt, zie je her en der ook in het publiek opdoemen. Als je geen reserve t-shirtje bij je hebt, is een niet-doorweekt vodje ook wel even lekker om aan te trekken. En het is naast de honderdduizend filmpjes die men maakt, toch ook een leuk aandenken voor later?

Ze zijn allemaal op zoek naar een goeie Duitse snor, een flex geblondeerd kapseltje: anything met daddy en glitters, het liefst op een cropped t-shirtje. Ze zijn hier namelijk vooral voor DJ Daddy Trance, a.k.a. Marlon Hoffstadt. Met een onbekende line-up was het officieel niet bekend wie er zou komen. Maar met een wilde gok van Marlon, Malugi en Benwal zit je waarschijnlijk 100% goed.

Want ja, van techno houden ze allemaal hier. Ze luisteren toch naar Marlon Hoffstadt?! ‘Ken je de DJ van vanavond?’ is een vraag die hier dan ook niet gesteld wordt. En op de vraag of ze van techno houden, komt vanuit Gouda, Nijmegen of Den Bosch en een beetje Amsterdam collectief hetzelfde antwoord. Ze hopen vooral zó dat hun party-pegasus komt.

Spacer Woman

Malugi en Benwal lanceren een raketje

Het voorprogramma zegt vrijwel niemand in het publiek écht iets. De b2b van de Duitse Spacer Woman met Dangerous Dreaming bonkt eruit, gevolgd door Surf 2 Glory. Chloé Caillet mag het laatste stukje opvullen, waar een Partyboi69-rammertje eruit springt en een trancy ‘Rhytm of the Night’-edit iedereen ready maakt voor het volgende duo. Drie keer raden wie dat zijn.

Het bijna getrouwde techno-trance-stel Malugi en Benwal staan op het punt om een raketje te lanceren in de inmiddels ramvolle dj-booth. ‘Don’t let the party stop now’, flikkeren de epileptie-opwekkende lichtpalen in de zaal. Dance-pop plaatjes worden meegezongen en afgewisseld met snoeiharde trance. Voor wie dat allemaal even te veel wordt, staan de sfeerbeheerders in roze hesjes in de hoeken voor je klaar. Maar de jonge dansertjes zijn hier niet stuk te krijgen.

Tekst gaat door onder de foto.

Malugi en Benwal

Malugi en Benwal

Daddy gaat vol gas

Als om 20:00 onze Daddy daadwerkelijk achter de booth verschijnt, veranderen de glimlachen in de zaal in grijnzen van oor tot oor. Binnen een paar minuutjes zijn ze op iemands schouders gehupst. Ze moeten Daddy echt goed zien! Zijn welbekende eurotrance sound sluipt steeds meer richting de harddance met ‘More&More’. Tot om 20:45 de sfeer effe verrassend goed omslaat. Met een track van Showtek is het laatste uurtje aangekondigd. Vol gas, linkerbaan. 'I live for hardstyle baby.' Gevolgd door wat nummertjes van Brutalismus 3000, waar de punchy kicks maar al te goed doordreunen bij het publiek. Vanaf dan mag echt alles kapot.

De mensen komen hier niet alleen voor de eurotrance. Of hardstyle, je weet ‘t bij de snorremans maar nooit. Ze zijn ronduit boos als ze Hoffstadt’s nieuwe ‘I think I need a DJ’ niet voorbij horen knallen. Boze blikken als ‘I Got You’ opkomt en niet zijn nieuwe publieksfavoriet.  “Sorry for everybody who’s disappointed.” Maar het komt goed: je kunt de lasso’s bijna in de lucht zien zweven als hij afsluit met een hardhouse versie van ‘Pump It’. “Thank you all, I love Amsterdam. I can’t wait to be back.”

Als uitgerookte palingen bespreken de uitgeputte dansers bij de kluisjes na afloop de 8 uur durende energieslurpende rit. Waar de een “zo hoopt dat Marlon’s setje op Soundcloud komt”, is ‘t voor de ander ook wel even goed geweest. Toch een beetje Marlon moe.

Marlon Hoffstadt