Kijk terug: The Murder Capital live op de Song van het Jaar 2019

Ierse post-punkers speelden de Ronda vol bravoure plat

Het is alweer een week geleden dat we het muzikale jaar 2019 vierden met het Song van het Jaar Festival in TivoliVredenburg. We draaiden alle honderd beste liedjes van het jaar, kroonden MEROL's 'HOU JE BEK EN BEF ME' tot Song van het Jaar en er waren hele vette optredens van acts uit binnen- en buitenland. Wij filmden alle optredens zodat je kunt nagenieten van het uitverkochte festival.

De Ierse post-punkers van The Murder Capital kroonden zich tot het hoogtepunt van de avond. Ze speelden in Utrecht hun laatste show van 2019, het jaar waarin ze doorbraken op Eurosonic Noorderslag en met When I Have Fears een uitstekende plaat vol woede en verdriet maakten. In twintig minuten jaagden ze er vol bravoure vier anthems doorheen, van 'Green & Blue' en 'Don't Cling To Life' tot 'More Is Less' en uitsmijter 'Feeling Fades'. Daarbij lanceerde frontman James McGovern zich vol overgave het publiek in met een gigantische sprong.

Kijk hier meer opnames van de Song van het Jaar 2019 terug en bekijk hier de volledige Top 100. Hier is de speciale tv-uitzending rondom de Song van het Jaar terug te kijken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12