3voor12 Utrecht

Nieuwe namen voor dagprogrammering van HE:LEEN

Expeditie Rotsoord keert terug op zaterdag 10 september 2022

Een klein jaar geleden moesten we HE:LEEN zittend ervaren. Op zaterdag 10 september neemt het festival Rotsoord echter weer over de manier die we van eerdere edities gewend waren: een mix van muziek, kunst, cultuur én avontuur met volop ruimte voor ontdekking en verwondering op vertrouwde en ook ongebruikelijke plekken in de wijk. De organisatie heeft deze week nieuwe namen voor het dagprogramma bekendgemaakt.

Net al als vorig jaar heeft HE:LEEN Expeditie Rotsoord een gratis dagprogramma en een betaald avondprogramma.

Gratis dagprogramma
De muziekoptredens vinden tijdens het dagprogramma plaats op verschillende locaties. In The Drain (van LE:EN) staan indiepop duo Ciao Lucifer (die op 26 augustus hun album Good News uitbrengen), de Utrechtse producer/songwriter muziek Luc as Rich, Van Tastik (delta blues) en Kai Needie, die je met gruizig gitaarwerk, wiebelige synths en melodische zanglijnen laat balanceren tussen de harde realiteit en wegdromen op een roze wolk.

In samenwerking met HE:LEEN presenteren wij in The Drain Áslaug (foto) en Cavolo Nero. De IJslands-Nederlandse songwriter Áslaug was één van de populairste acts van Popronde in 2019, en na een indrukwekkende set op Eurosonic/Noorderslag in 2020 zat haar hele touragenda vol. Hoewel de tour door de pandemie iets anders is gelopen, investeerde Áslaug haar tijd in een nieuwe EP Thirst. De nummers daarop hebben een stevigere elektronische ondertoon met stevig slagwerk en sterke beats.

Het zeskoppige Cavolo Nero is ontstaan uit een gedeelde liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Onder hun grootste inspiraties reken ze onder andere Nu Genea, Khruangbin en Pat Thomas. De band speelt een strakke, dansbare mix van psychedelische grooves met disco en indie elementen.

Op het Talentstage van De Helling staan Johan & Jeppe en acts die zijn geselecteerd naar aanleiding van de Open Call. Het programma van Koepel Zuid wordt verzorgd door Boks Cultuurhuis. Daar zie je Amber Mo, Rafaello, Dinnie RD en YoungCabbage. Een nieuwe locatie op het festival is de Watertoren op Rotsoord. Dit bijzonder monument is beschikbaar omdat het in dit weekend in Utrecht ook Open Monumentendag is. Op deze toffe locatie zie je optredens van Nalida, Mimi Wiggers en Bram Veldkamp. Naast veel muziek is er overdag ook een gevarieerd ander programma met kunst etc.

Avondprogramma: HE:LEEN+
Met een ticket à €15 krijg je toegang tot het avondprogramma: HE:LEEN+. In de zaal van De Helling en in The Drain van LE:EN zie je onder andere andere Fata Boom en Le Motat.

Te zien: HE:LEEN Expeditie Rotsoord 2022, zaterdag 10 september 2022 (vanaf 12.00 uur) @ verschillende podia op Rotsoord

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12