3voor12 Utrecht

Festival HE:LEEN breidt uit in zoektocht naar talent

Open call voor opkomende rappers, dj’s, bands, singer-songwriters en spoken word artiesten

Na een coronaproof-editie van vorig jaar, draait festival HE:LEEN dit jaar weer op volle toeren. Het initiatief van De Helling en restaurant LE:EN geeft onder andere een podium aan Utrechts talent en ook dit jaar zijn ze op zoek naar muzikale versterkingen voor het programma van zaterdag 10 september.

Voor de aanvulling van het programma maakt HE:LEEN gebruik van een Open Call; een aanmeldingsronde waarvan muzikaal talent uit Utrecht gebruik kan maken om zo onderdeel uit te maken van de line-up van het festival. Vorig jaar was de Open Call voornamelijk gericht op hip-hop acts uit de regio, maar voor deze editie heeft het festival besloten om de zoektocht uit te breiden. Rappers, dj’s, bands, singer-songwriters en zelfs spoken word artists kunnen zich dit jaar aanmelden om mee te doen.

Met een aanmelding ben je er als artiest nog niet. De acts worden namelijk door een jury beoordeeld en deze bepaalt welke acts de definitieve line-up halen van HE:LEEN op zaterdag 10 september. Voor het aanmelden van acts kunnen artiesten mailen naar marketing@dehelling.nl. De inschrijvingsronde duurt tot en met 15 augustus.

Net als vorig jaar is het dagprogramma gratis te bezoeken en zijn de uiteenlopende acts verspreid over drie podia. Ook keert HE:LEEN+ terug: het programma met de wat bekendere acts waar je wel een ticket voor moet kopen. De voorverkoop van deze tickets is al begonnen op de site van HE:LEEN.

Ben je benieuwd naar hoe het er nou aan toe gaat op dit festival? Bekijk dan hier ons verslag van HE:LEEN 2021.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12