3voor12 Utrecht

Cavolo Nero komt met groovende tweede single ‘Habitat’

Zeskoppige band mixt afrobeat met psychedelica en synthesizers

De zeskoppige indie-afrobeat formatie Cavolo Nero heeft vandaag zijn tweede single ‘Habitat’ uitgebracht. ‘Habitat’ is een groovend, midtempo nummer dat begint met een aanstekelijke drumbeat. Het orgeltje van Boudewijn Snijders en psychedelisch gitaarspel voeren verder de boventoon in de track, die op een klein stukje praatzang dat aan het eind achterin de mix zit, verder instrumentaal is.

De leden van deze nieuwe band kennen elkaar grotendeels van de Herman Brood Academie waar ze elkaar hebben gevonden in een voorliefde voor psychedelische afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Geïnspireerd door acts als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night maken ze moderne Afrobeat gemixt met psychedelica en synthesizers. De bandnaam is afgeleid van de zwarte kool (Cavolo Nero) die een ingrediënt is voor minestrone, ribollita en allerlei andere Toscaanse specialiteiten.

‘Habitat’ is de tweede single van de band en afkomstig van de debuut-EP die op 3 juni verschijnt op het Amerikaanse label Color Red.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12