De grote winnares van het allereerste Dordts Popgala is MEROL. Eerder op de avond wint ze met 'Lekker Met De Meiden' al de Beste Song. In de categorie Beste Album wint Nielson met zijn serieuzere popalbum met meer synths: 'Diamant'. In de categorie Beste Live Act wint de party metalband Pene Corrida die (vaak foute) top 40-nummers in een eigen metaljasje steekt. In de categorie Beste Nieuwkomer wint Het Gezelschap met Jordy van De Likt, Diggy en Kevin van Brandwerk, Juno de Nachtburgemeester van Dordrecht en Deon van Deon Custom.

Meer over de winnaars lees je hier:

Merol wint Popprijs en Beste Song voor 'Lekker Met De Meiden'

De grote winnares van het Dordtse Popgala is MEROL. Nadat ze eerder al met 'Lekker Met De Meiden' de Beste Song heeft gewonnen, pakt ze ook de Popprijs met de daarbijbehorende award De Onbeschaamde en geldprijs.

Mede dankzij de hulp van de korte sketches van Stefan de Vries. Je kunt geen studentenfeest bezoeken zonder dat haar tracks voorbijkomen. In maart staat ze drie keer in een uitverkocht Paradiso. In de grote zaal, de kleine zaal en Tolhuistuin. Verder heb je haar kunnen zien in tv-programma’s als De Slimste Mens. You love it or you hate it.

In haar dankwoord vertelt ze dat dit een leuk onderdeel is voor de docu die over haar wordt gemaakt door BNN-Vara. Van tevoren had ze grappend gezegd dat als ze zou winnen dat ze haar vrienden uit eten zou nemen. Op het podium bedenkt ze zich dat er weer een videoclip aan komt en dat dit allemaal best duur is als je het zelf doet zonder label.

Dit is een bijzondere week voor MEROL. Ze heeft net haar nieuwe valentijn single 'Hou Je Bek en Bef Me' uitgebracht, een nieuwe clubtour voor in het najaar aangekondigd, Kim Holland ontmoet en een management gevonden.

De eerst volgende show in de buurt van Dordrecht is:

Merol in Rotown op donderdag 24 maart

MEROL

Nielson wint Beste Album met Diamant

Is Nielson de mol? Dat weten we nog niet. Wat we wel weten is dat hij terecht voor de Popprijs en Beste Album is genomineerd. Vooral ziijn laatste album, 'Diamant', is enorm goed ontvangen. Van een lieflijke muzikant met liedjes als ‘Sexy Als Ik Dans’, naar een artiest met een volwassen geluid. Hier hoeft hij in ieder geval geen joker voor in te zetten.

Bij de Edison Pop is hij ook de grote winnaar. Zowel in de categorie Nederlandstalig als in de categorie Song met 'Ijskoud' wint Nielson.

In 2018 bevestigt Nielson met zijn derde album 'Diamant' serieuzere pop te kunnen maken. Met meer ruimte voor de synths. En natuurlijk hits. "Waarom zou je dat doen?"; 'Ijskoud' blijft heerlijk hangen op de Nederlandse radio en ook 'Diamant' moet je bijna wel gehoord hebben.

In 2012 doet hij mee met het programma De Beste Singer-Songwriter. Hij wint niet, maar met de ode aan zijn vriendin 'Beauty & the Brains' pakt hij een enorme hit. In 2013 volgt de volgende hit met Miss Montreal. Het voelt goed uit 'Hoe'. In 2014 pakt hij zijn misschien wel grootste hit met 'Sexy Als Ik Dans'.

Nielson - Diamant

Pene Corrida wint Beste Live Act

Deze mannen bereiken met hun metal-covers van popnummers menig hitlijst, zoals de Viral Top 50 met hun metal-cover van Famke Louise, maar ook live kunnen ze er wat van. Metalheads en popliefhebbers ontmoeten elkaar in de moshpit en schreeuwen samen luidkeels mee met eigen versies van nummers als 'Let It Go', 'Captain Jack' en 'Skyfall'.

De metal-covers worden groots uitgevoerd en dat zorgt ervoor dat zalen van elk formaat met gemak worden meegenomen in de wondere wereld van “metal meets mainstream”. 

Ze hebben onder meer gespeeld op de Zwarte Cross en op menig Nederlands podium. Eind 2018 hebben ze nog een kroegentour gedaan. 

Van de Star Wars show tot aan het eigen festival in Bibelot. Pene Corrida pakt het net even anders aan. Geen standaard covers. Ze bewerken (vaak foute) top 40-nummers uit de jaren 90 tot party metal. 

'Het is grappig om metalheads mee te zien zingen met 'Let It Go'. Dat is het sterke van Pene Corrida. De wat foute Top 40 liefhebber, en wie is dat niet, zou dit goed moeten kunnen trekken. Al zal je misschien moeten wennen aan de hardere metalcore stukken. De alternatievelingen en metalheads voelen weinig tot geen problemen om mee zingen met 'Captain Jack'. 'Fascination' of Bombfunk MC's 'Freestyler'. '

Live te zien: Pene Corrida + X-Raiders (eerst Rectum Raiders) in Bibelot

Pene Corrida

Het Gezelschap wint Beste Nieuwkomer

Het hiphopcollectief Het Gezelschap bestaat uit Jordy Dijkshoorn (De Likt), Diggy Rast (Brandwerk) en Dordtse Nachtburgemeester Juno. Samen met beatmakers Kevin Stam (Brandwerk) en Deon van Ooijen (Deon Custom). Wie de muzikanten van dit trio kent, weet dat dit een energieke bende is!

Ze zijn al bevestigd voor Grasnapolsky, hebben gespeeld op een van de betere randprogrammeringen van Eurosonic Noorderslag (georganiseerd door de manager van De Likt die ook Het Gezelschap managet) en dat nog zonder muziek uitgebracht te hebben. De hitlijsten bestormen ze dus nog niet, maar de grote podia zeker wel. Ook leuk om te vermelden, Het Gezelschap staat op de allereerste editie van onze Club 3voor12 Dordrecht! 

Het Gezelschap

De genomineerden waren:

POPPRIJS

Bottles Of Love 
PollyAnna
MEROL
Nielson
I Against I

SONG VAN HET JAAR

MEROL – Lekker met de meiden 
Charmplay – I.T.M. (In The Mood) 
Bottles Of Love – While We’re Young 
Jamairo – Als Ik Kom
Deon Custom – With You

BESTE ALBUM

Brandwerk - Water Voor de Oogst
Dr. Justice & The Smooth Operators – French Riviera 
Nielson - Diamant
I Against I - Small Waves
The Artificial - Daylight Saving Time

BESTE LIVE ACT

Scotch
Pene Corrida
Noble
Jared Grant
The Great Hurricane Escape

BESTE NIEUWKOMER

Het Gezelschap 
Sleepertown
Oussi-B
The Young River 
Rempejek

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de genomineerden.