Bij het allereerste Dordts Popgala zijn de awards uitgereikt aan de beste Dordtse acts van 2018. De Dordtse muziekscene heeft zich verzameld in het Energiehuis op zaterdag 9 februari. In de categorie Beste Song zijn de genomineerden: Merol met 'Lekker Met De Meiden', Jamairo met 'Als Ik Kom', Bottles of Love met While We're Young', Deon Custom met 'With You' en Charmplay met 'I.T.M. (In The Mood)'. De winnaar is:

Beste song: MEROL - Lekker Met De Meiden

MEROL is een internetfenomeen. Mede met de hulp van de korte sketches van Stefan de Vries. Je kunt geen studentenfeest bezoeken zonder dat haar tracks voorbijkomen. In maart staat ze drie keer in een uitverkocht Paradiso. In de grote zaal, de kleine zaal en Tolhuistuin. Verder heb je haar kunnen zien in tv-programma’s als De Slimste Mens en Expeditie Robinson. You love it or you hate it.

In het dankwoord van MEROL vertelt ze dat dit haar allereerste Popprijs is. Dit iseen bijzondere week voor MEROL. Ze heeft net haar nieuwe valentijn single 'Hou Je Bek en Bef Me' uitgebracht, een nieuwe clubtour aangekondigd, Kim Holland ontmoet en een management gevonden.

De eerst volgende show in de buurt van Dordrecht is:

Merol In Rotown op donderdag 24 maart

Poppodium Bibelot en de Popcentrale hebben de handen ineengeslagen om te zorgen dat lokale muzikanten worden beloond voor hun artistieke werk. De eerste editie zal op zaterdag 9 februari 2019 plaatsvinden in het Energiehuis. Het Popgala is dan alleen toegankelijk voor genodigden, maar niet getreurd: via www.popgala.nl is de hele avond te volgen via een livestream. 

Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt. De categorieën zijn ‘Song Van Het Jaar’, ‘Album Van Het Jaar’, ‘Beste Live Act’, ‘Beste Nieuwkomer’ en als hoogtepunt de ‘Popprijs’, waar een bedrag van €2.500,- mee te winnen is. 

De genomineerden:

POPPRIJS

Bottles Of Love 
PollyAnna
MEROL
Nielson
I Against I

SONG VAN HET JAAR

MEROL – Lekker met de meiden 
Charmplay – I.T.M. (In The Mood) 
Bottles Of Love – While We’re Young 
Jamairo – Als Ik Kom
Deon Custom – With You

BESTE ALBUM

Brandwerk - Water Voor de Oogst
Dr. Justice & The Smooth Operators – French Riviera 
Nielson - Diamant
I Against I - Small Waves
The Artificial - Daylight Saving Time

BESTE LIVE ACT

Scotch
Pene Corrida
Noble
Jared Grant
The Great Hurricane Escape

BESTE NIEUWKOMER

Het Gezelschap 
Sleepertown
Oussi-B
The Young River 
Rempejek

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de genomineerden.