ESNS19: Nielson probeert zijn nerdy imago af te schudden

En dat lukt hem met zijn synthpopband nog aardig ook

Via het tv-programma De beste singer-songwriter van Nederland brak Nielson een paar jaar geleden door als zanger van geestige liefdesliedjes. Bij het grote publiek wist hij met zijn cabareteske deuntjes voor een feelgood-gevoel te zorgen, en dat is… nou ja, dat is ook wat waard. Maar Nielson vond het zelf kennelijk ook allemaal wat truttig, dus op Noorderslag danst hij ineens met zijn band alsof ze The Time zijn. Voor zover dat kan als Dordrechtse white boy natuurlijk, maar het werkt wel. Ook muzikaal is het roer om. Nielson is tegenwoordig een synthpopband, ja echt. Daar moest zijn publiek in eerste instantie misschien een beetje aan wennen - de smooth eerste single ‘Diamant’ werd wel opgepikt maar nog geen echte hit - maar met ‘IJskoud’ heeft ie een verrassend cool winterhitje te pakken. Hij opent er vanavond zijn set mee. Gelijk heeft hij, want de zaal zal voor het einde leeg lopen op weg naar de Popprijs. Vroeg pieken is altijd goed in een showcase.

Geen Miss Montreal duet meer?
Gelukkig niet, al zou het wel geinig zijn om te zien hoe zij zo'n rebranding zou verteren. Alle andere oude Nielson-liedjes krijgen wel zo'n remake, met als meest opvallende voorbeeld een soort Craig David-versie van nerd-anthem ‘Beauty and the Brains’. Klinkt te gek. Je zou het bijna een leuk liedje gaan vinden.

Maar een spruitje blijft een spruitje toch?
Niks mis met spruitjes, maar inderdaad: een spruitje blijft een spruitje. En Nielson is niet ineens de Nederlandse Justin Timberlake. Maar deze incarnatie is wel oneindig veel beter te pruimen dan de oude.  

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12