Wat is er weer een lekkere line-up verzameld voor het oudste bevrijdingsfestival van Nederland! Van grote internationale acts tot beginnende bandjes van Noord-Hollandse bodem, het is er allemaal. Vanaf half één 's middags tot in de late uurtjes kan je aankomende zaterdag de vrijheid vieren met muziek. Maar waar moet je heen met zoveel acts op het programma? Check onze 10 favoriete acts tijdens Bevrijdingspop Haarlem!

1. NEMSIS 13:00 - 13:30 Houtpodium

We mogen het inmiddels wel traditie noemen dat de winnaar van Rob Acda Award Bevrijdingspop opent. En dat is ook dit jaar weer een niet te missen act. Amper twintig jaar oud en dan zo'n stem en zulke pakkende podiumskills, zangeres Abir zal je ongetwijfeld wakker krijgen als je met je bakkie in het veld staat. De experimentele rocksound van NEMSIS boeit van het begin tot het einde van de show. Dit vijftal met potentie moet je hebben gezien!

2. Traudes 13:15 - 13:45 Jupilerpodium

Misschien wel de meest muzikale hip-hop band van Nederland en dat gewoon van Noord-Hollandse bodem. Het wordt even doorlopen na NEMSIS, maar geloof ons, voor Traudes wil je dat! Eind januari waren we bij de ep-release in een uitverkochte bovenzaal van de Melkweg, waar de negen muzikanten een mooi feestje bouwden. Strakke rap, fijne zang, mooie solo's en funky synths is wat je kan verwachten.

3. Jeangu Macrooy 15:10 - 15:50 Jupilerpodium

In 2014 verruilde Jeangu Macrooy het warme Suriname voor Nederland om zijn carrière in de muziek hier voort te zetten. Dat verliep al gauw van een leien dakje: met zijn debuut-ep werd hij in 2016 vrijwel meteen 3FM Serious Talent. Inmiddels is hij met zijn fijne stem niet meer van de Nederlandse podia weg te denken. Kom liggen in het gras, genieten in de zon en laat jezelf meenemen in de soulvolle sound van Jeangu Macrooy.

 

4. MY BABY 16:25 - 16:55 Houtpodium

Je zal maar de hele wereld rondtouren en in Amsterdam thuiskomen in zo'n lekker warm bad. MY BABY flikt het gewoon! De band is dit jaar één van de ambassadeurs van de vrijheid en vliegt met haar hypnotiserende, dansbare muziek van festival naar festival. De shows van dit drietal staan bekend om haar spectaculariteit. Let's go!

5. Tony Clifton 17:20 - 17:50 Jupilerpodium

Vorig jaar opende ze Bevrijdingspop Haarlem. Dit jaar staat ze er weer. En van ons mag de band ieder jaar wel terugkomen. Tijdens de albumrelease  in een uitverkochte kleine zaal van Paradiso bewees Tony Clifton namelijk helemaal dat de potentie er voorlopig nog niet uit is. De jongemannen vlamden als nooit tevoren en kunnen spelen met een hoofdletter S. Een goeie dosis garage gemaakt door drie twintigers uit Velsen. Niks moet, alles mag. Uit je dak gaan is een pré.

6. ET Explore Me 16:20 - 16:55 Jupilerpodium

Tijdens de albumrelease vorige maand liet ET Explore Me zien dat teveel rock 'n roll niet bestaat. Dus op naar het volgende feestje! Al is de band niet helemaal in dat ene hokje te stoppen. De drie mannen uit Haarlem maken rock ’n roll, garage, met een vleugje psychedelica. Trek je stoute schoenen uit de kast en go for it!

7. Altin Gün 19:25 - 20:15 Jupilerpodium

De psychedelische Turkse rock die Altin Gün heeft omarmt, hoor je niet vaak voorbij komen. In de jaren zeventig was de mix tussen Anatolische volksmuziek en westerse popinvloeden in Turkije ontzettend populair. En met dank aan deze band uit Amsterdam kan iedereen er opnieuw kennis mee maken. Het optreden tijdens de albumrelease een paar weken geleden in Bitterzoet was er één in de categorie super vet. We beloven je alvast dat stilstaan bij deze muziek niet gaat lukken.

8. Bagjuice 19:50 - 20:30 Plein van de Vrijheid

Zomerkriebels op het Plein van de Vrijheid. Als het bijna 20:00 uur is, verschijnt Bagjuice op het podium en brengt je tropische vibes. Deze Haarlemse formatie zoekt de grenzen van reggae en dub op en laat je met haar opzwepende sound dansen tot de zon onder gaat.

9. Gallowstreet 20:45 - 21:45 Jupilerpodium

Geen gitaren deze show, wel een mooie verzameling van maar liefst twaalf blazers. Deze Amsterdamse brassband laat keer op keer zien hoe je de hele zaal de heupen kan laten bewegen. En dan speelt ze ook nog rete strak. Muzikaal is deze band een prachtige beleving. Ja, dansen zul je deze avond! Met Gallowstreet heb je echt geen andere keus.

10. Triggerfinger 21:30 - 22:30 Houtpodium

Deze drie mannen uit Antwerpen rocken heel Europa door en maken zaterdag een tussenstop in Haarlem. Wist je dat Triggerfinger in het voorprogramma van The Rolling Stones heeft gestaan? Best wel vet dat je deze grote rockact gewoon gratis kan gaan zien. Pakken die kans!