“Ik hoop dat mensen deze show ook flink los gaan”, aldus drummer en zanger Mees tijdens een interview voor de albumrelease. De wens kwam zeker in vervulling, want het publiek ging helemaal los. Een beukende massa keek in een snikhete kleine zaal van Paradiso toe hoe Tony Clifton haar debuutalbum presenteerde. Misschien wel de beste show die ze ooit heeft gespeeld.

Vanaf het eerste nummer knalt de band de overtuigende energie de zaal in.  Togheter is het eerste nummer op het album en de opener van de avond. Het catchy nummer gaat over de vriendschap van de drie jongemannen en staat als een huis. We volgen de garage band uit Velsen al een tijdje en hebben vele optredens gezien, maar we hebben de drie vrienden nog nooit zo los zien gaan op het podium. Waar gitarist Merlijn normaal redelijk rustig op zijn plek staat, staat hij vanavond keihard te rocken. Bassist Lenny springt aan de andere kant van het podium alle kanten op. Waar zijn basspel trouwens niet onder te leiden heeft. Het is rete strak.  

Het publiek is inmiddels lekker opgewarmd. Het is snikheet in de kleine zaal van Paradiso, maar dat zal de pret niet bederven. Een springende polonaise beweegt zich door het publiek en mond uit in een pit voor het podium. Een pit die de rest van de show niet meer verdwijnt en die de houten vloer continue laat trillen. Ondertussen blijven de drie muzikanten, met een niet weg te krijgen glimlach op hun gezicht, doorgaan met goed en strak spelen. De zang is goed, het drumspel strak en de gitaar doet wat hij moet. Er is echt niks op aan te merken.

Het is alweer tijd voor de toegift. Het is grappig om te zien hoe de mensen in het publiek de nummers al mee kunnen zingen. De band heeft duidelijk een trouwe fanbase opgebouwd. Die is het er dan ook niet mee eens als de band klaar is. Ze heeft nog lang geen genoeg van Tony Clifton. “Tony, Tony, Tony”, wordt er luidkeels door de zaal gescandeerd. Nog eentje dan.

Met deze show laat de band duidelijk zien gegroeid te zijn in de afgelopen tijd. Zowel muzikaal, als qua perfomence en energie staat het optreden als een huis. Tony Clifton vlamt vanavond als nooit tevoren.

 

Wil je Tony Clifton ook zien spelen? Vrijdag 13 april staat de band in de Vorstin in Hilversum tijdens een nieuwe editie van Club 3voor12Noord-Holland.