Na vijftien jaar is het dan eindelijk zover, hét debuutalbum van de vuige organ thrashband E.T. Explore Me is er. En dat moest gevierd worden! Afgelopen vrijdagavond stond Pacific Parc in Amsterdam vol met een goeie mix van hardcore fans en kroegtijgers die met hun neus in de boter vielen. De mannen van E.T. Explore Me kwamen met maar liefst drie bands in hun kielzog het debuutalbum aan de man brengen.

De Stekkers

De garagepunkband De Stekkers uit Eindhoven beet het spits af. Ook al kwam het geheel wat stroefjes op gang, na een paar nummers waren ze goed op stoom en werden de nekspieren van het headbangende publiek vooraan bij het podium lekker opgewarmd.

OttoDelic

Next up was OttoDelic, een door de wol geverfde band uit Enschede die zichzelf als 'your reliable garage-psychosurf-sexbeat-deltapunk relief' omschrijft, wat een treffende omschrijving bleek. De onvervalste punk van Ottoboy en Trushkadelic bracht relief, én de eerste pitjes in de massa.

E.T. Explore Me

Daarna waren de aanstichters van deze punkparty aan de beurt. Een optreden van E.T. Explore Me is een soort invasie op je zintuigen. Je kan er niet omheen en je wordt vanzelf meegesleept in de chaos die zowel vanaf het podium als vanuit het publiek op je af komt. De baldadige energie van zanger, toetsenist en gitarist Joost werkt aanstekelijk. Iedereen gaat los en de crowdsurfende punkers vliegen je om de oren. Basgitarist Jeroen kijkt je brutaal aan terwijl hij soms bijna letterlijk z'n basgitaar in je gezicht duwt. En achterin zit drummer Jeroen, met z'n lange lijf achter z'n drumstel gevouwen, keihard te vlammen.

Ze wekken de indruk liever tussen het publiek te staan, dan op het podium te spelen. Tegen het einde van de show doen ze dat dan ook. Zowel Jeroen als Joost verdwijnen al spelend in de uitzinnige menigte. Wat een feest.

Dr. DUVAL

En last, but zeker not least, trad de stampende garagerockband Dr. DUVAL op. Het kan lastig zijn als laatste op te treden, maar daar merkte je bij deze mannen niks van.  Ze rockten de tent plat tot de laatste punker omviel en de biertap dichtgedraaid werd.

Lees hier meer over de muziek van Noord-Hollandse bodem: