3voor12 Leiden

Popronde2017: Charlie & the lesbians, vies en rauw

Geen gig voor je oma

Charlie en zijn lesbians geven deze 26 oktober het Popronde-publiek in Dranklokaal de WW waar het voor komt. Een keiharde punkshow. Garagepunk, en reken maar dat de garage kapot gaat. Het is inmiddels al wat later op de avond. Zanger Charlie Hoeben kijkt in zijn blote bast en met manische blik de ruimte rond. Hij staat klaar om de WW ondersteboven te keren.

De show wordt meteen goed afgetrapt: ongepolijste, harde nummers, kort maar krachtig. Charlie gaat hier overheen met zijn rauwe stem, uiteraard met onmisbaar Brits accent. Ondertussen laten gitarist Mees Welmers en de dames op drums (Soesja Hoeben) en bas (Noor Pullens) er geen gras over groeien. Het drietal gaat helemaal op in hun spel. Het is niet subtiel, maar daar zit ook niemand op te wachten. Al snel ontstaat de onvermijdelijke moshpit. Het gaat er heftig aan toe en frontman Charlie staat er droogjes naar te kijken.

Bij het spelen van hun cover ‘Cherry bomb’ van The Runaways, beukt Charlie als een dolle stier door het publiek heen. Bij sommige mensen pauzeert hij even om ze met uitpuilende ogen aan te kijken. De band sluit hun show af met het nummer ‘Hating my life’, waarbij Charlie besluit gezellig op de grond te gaan liggen. Na afloop is iedereen bezweet maar voldaan.

(Adeline Witte)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12