3voor12 Leiden

Juli begint goed op het post-verbouwingsfeest van Plato

Van groovy jazz tot demonische metal

Net zo wisselvallig als het weer deze zaterdag 1 juli 2017, zijn de muziekstijlen van de twee Leidse bands die op het post-verbouwingsfeest van Plato mogen spelen. De platenzaak is twee weken geleden heropend na een flinke opknapbeurt, waarbij de inrichting is verrruimd en het interieur een verfrissend likje verf heeft gekregen. Dit wordt gevierd met een goed bezocht eclectisch feestje, met de death metal van Meadows en groovy loops en jazzy sounds van Electric Love. In de pauze tussen de optredens wordt zo’n 100 man geteld in de zaak en voor de deur in de Vrouwensteeg. Het bier en de bitterballen laten zich goed smaken.

Doordrongen van passie scheurt zanger Bernard Jansen van Meadows zijn strot open, om de zorgvuldig gecomponeerde tekst onverstaanbaar door Plato heen te brullen. Duivels, roerend. De zanger deelt zijn lichaam met een demoon en dat is prima. Doordringend maar teder, met weggedraaide ogen, kijkt hij richting het publiek. Gitarist Rinus Veldhuijzen zet zijn beste beentje voor, zodoende staat hij echter wel overwegend met zijn rug naar het publiek. Gelukkig doet dit niet af aan de muziek. Ook drummer Bat Tore en bassist Robin Zwiep spelen met volle overtuiging. Dat Robin na een tijdje een lamp raakt, lijkt niemand iets uit te maken. Al met al is de muziek een harmonieus geheel op straf tempo. Er mist misschien een pit, maar Plato is recentelijk al verbouwd, dus dat hoeft niet nog eens te gebeuren.

De zon begint te schijnen als Electric Love de versterkers opendraait... althans 50% van de band, want alleen zangeres SaraLee Vos en gitarist Lucas Meijers zijn aanwezig. Dit optreden is iets rustiger, zowel qua decibellen als qua fans. SaraLee is vooral druk bezig met de orbit om haar arm, om gevarieerde geluidjes te kunnen produceren. De tekst “I got a mean machine, so I can see what time it is in space” is dan ook erg toepasselijk. Dit jazzy nummer 'Mean machine' staat ook op de gelijknamige nieuwste plaat van de band, die natuurlijk vandaag direct aangeschaft kan worden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12