3voor12 Leiden

Eerste namen Peel Slowly and See 2018

Meer samenwerking, grotere programmering

Peel Slowly and See werkt dit jaar samen met Leidse evenementorganisatoren Subblicious, Jazzed-up/Funked-up en multicultureel podium De X om de line-up voor het festival flink uit te breiden. De 2018 editie (23 februari) belooft weer een verrassend programma te bieden waarbij het publiek nieuwe nationale en internationale acts en uiteenlopende muziekstijlen kan ontdekken. Met cross-overs tussen klassieke muziek en elektronica, jazz en hiphop, en folk en psychedelische rock.

Martin Kohlstedt is een jonge, experimentele pianist, componist en producer uit Duitsland die zijn naam vestigde met de twee opmerkelijke albums 'Tag' en 'Nacht'. Zijn muziek verenigt klassieke (akoestische) piano met een Fender Rhodes, elektronisch geluid en sterke beats.

De Amsterdamse band Altin Gün vermengt traditionele Turkse volksmuziek met psychedelische rock. Opvallend en erg dansbaar trok de band al een aardig publiek naar de Hortus tijdens de afgelopen Nacht van Kunst en Kennis.

De Leidse saxofonist Bart Wirtz won in 2012 de Edison Jazzism Award. Zijn laatste album, 'Beneath the Surface', werd ook genomineerd. Hierop komen jazz, hiphop en elektronica op een knappe manier samen.

De Chileense band Geronimo wordt geleid door liedjesschrijver Tomás Novoa. Hij vormt met bas, drums, toetsen, gitaar en blazerssectie een mini-orkest. De muziek kan het best worden omschreven als dreampop.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12