3voor12 Leiden

Werfpop 2017: Luisterpop van Sue the Night verovert niet direct publiek

Het klinkt als jaren tachtig maar dan anders

Sue the Night is hot. De huisband van De Wereld Draait Door in het afgelopen seizoen staat deze zomer op veel festivals. Dit weekend maar liefst op drie. Eerst op Badpop in Noord-Holland, vervolgens op Zwarte Cross en vandaag als publiekstrekker op Werfpop. Op het redelijk gevulde veld in Leiden heeft de band moeite om de toeschouwer te veroveren.

Suus de Groot is de songwriter en frontvrouw van de 6-koppige Haarlemse band. Op haar facebookpagina schrijft de band “dat hun songs onder je huid kruipen met een bekende sound, terugpakkend op de classics van vroeger, maar toch eigen en vernieuwend”. Ook schrijven ze daar “dat er vergelijkingen met Arcade Fire, Fleetwood Mac en Blondie worden gemaakt”. Die vergelijkingen zijn hoog gegrepen. Sue the Night laat zich vast inspireren door die bands, net als door andere acts uit de jaren ‘80, wat wel te horen is, maar hun sound klinkt ook wat vlak. Daarbij is de energie van de bandleden en de onderlinge spelvreugde op een laag pitje vandaag. Het lukt niet goed om het publiek mee te krijgen. Het omhoog draaien van de volumeknop heeft ook nog eens een averechtse werking. Vanwege het harde geluid doen sommige toeschouwers juist een stapje naar achteren.

 “Jammer”, hoor ik een luisteraar zeggen, “ze maken van die mooie liedjes, hier had ik mij op verheugd. Nou ja, in ieder geval was het wel even een goeie, rustige start voor mij vandaag.”

[Erik Olijerhoek]

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12