Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

3voor12 Leiden Clubavond #2 @ Gebr. de Nobel

Laten we met de deur in huis vallen; onze eigen Clubavond! Na een succesvolle eerste editie, brengen wij de tweede avond vol Leids talent. Elke Clubavond worden er drie acts geboekt, waarbij kwaliteit en diversiteit hoog in het vaandel staan. Het doel van de Clubavond is ontdekken en verbinden: lokaal muziektalent een podium bieden en het Leidse publiek een leuk avondje uit waarbij nieuwe muziek op een toegankelijke wijze ontdekt kan worden.

De acts die deze avond tot een onvergetelijk rockfeest maken zijn KIEFFLilith en Subvert. De entree is gratis, dus kom en ontdek meer van Muziekstad Leiden!

Programma

19:30u Deuren open

19:45u KIEFF
Vernoemd naar Keith Richards, brengt de band psychydelische garagerock. Zelf omschrijven de heren het als "pakkende, theatrale noisepop. Lo-fi, licht psychedelisch, absurdistisch en korzelig opborrelend als brandend maagzuur."

20:50u Lilith
Een luide combinatie van punk, grunge en rock die in je oren blijft piepen. Liedjes met pakkende refreintjes die in je hoofd blijven zitten. Het optreden van dit goede damestrio moet je maar gewoon slikken.

21:55u Subvert
Deze half Britse / half Leidse band maakt melodische hardcore en metalcore die je de ruimte in lanceert. Sluit je ogen en je bevindt je op een leeg strand waar ruwe emoties als krachtige golven je bij je enkels proberen te grijpen.

Meer info

Animals of the Forest @ Gebr. de Nobel

Onder begeleiding van safari-gids dj Eldebé neemt de live drumact Animals of the Forest je mee dwars door de jungle. Het is het eerste feest van dit nieuwe Leidse concept dat draait om afrobeat, Afrikaanse disco en alles wat ertussenin voorkomt. Laat de tribal house en deep electronic vibes het innerlijke beest in je naar boven brengen!

Meer info

Zomerfeest 4theMusic @ Qbus Club Leiden

Begin je zaterdag zomers met het Zomerfeest van 4theMusic. Gastheer Job van Wilgenburg presenteert een programma vol Leidse muziek met, met onder andere singer-songwriter Tom Vrolijk, de retropop van Sunday At Eight en pyschedelische stonerdoom van Choco. De toegang is op basis van een donatie.

Meer info

Kittiwake + Tomorrow Starts @ Vrijplaats Leiden

Een donatie; Dat is wat het kost om een avond te dansen op de electronische pop van Kittiwake uit Utrecht en de melodische indiepop/rock band Tomorrow Starts uit eigen stad.

Meer info