De marathon is ten einde, de laatste afters zijn afgesloten. Zelfs in De School is het stil. Nu Amsterdam Dance Event 2019 er echt op zit, is het tijd om de balans op te maken. Wie waren van al die honderden uren clubben nu de allerbeste dj's en liveacts? Deze 25 maakten op ons de meeste indruk.

5. Map.ache

Het was een memorabele slotdag in Paradiso bij het vijftien uur durende feest van Giegling, dat voelde als een team-uitje. Om zeven uur puilde de dj booth al uit met artiesten die later pas aan de bak moesten. Ze zagen de magie van Map.Ache, die perfect matchte met het moment. Zijn house is subtiel met drive, met een subtiel euforische afsluiting als troef. Seth Troxler voelt hem bij de eerste tonen van 'Seis' al aankomen, de lichtman weet er ook van en laat de witte lichtkrans boven de dansvloer fel branden. Een heel bijzonder moment.

Lees hier de volledige recensie van Giegling. 

4. Oceanic

Oceanic op Lowlands, 2018

Oceanic op Lowlands, 2018

Oceanic verstopt zijn fonkelende, glasachtige melodieën in de heftigste kicks op 140bpm, draait een wonderlijke plaat die klinkt alsof een klokkenluider met een zegeltje acid op zijn twaalfuurtje speelt. Zelden hoorde je hem een set draaien waarin ieder element zo naadloos in elkaar haakt.

Lees hier de volledige recensie van De School. 

3. Job Jobse

Je had er flink geld op in kunnen zetten dat deze set van Job Jobse in De School er eentje voor in de boeken zou worden. Klapperende breaks en hypnotische hardtrance op 135 bpm, vroege techno, een sicke The Sound of Belgium-plaat, een Italiaanse techno plaat die in die duistere kelder opeens een bezwerend effect heeft, bij iedere klapper zie je de zaal volledig exploderen terwijl de bezwete lichamen als in stop-motion voorbij schieten in het licht van de stroboscopen. Natuurlijk komen er ook een paar klassieke Jobhits voorbij, een stukje ‘Born Slippy’ dat hij blijft teasen om hem vervolgens helemaal om ‘Kisloty People’ heen te wikkelen, ‘Sweet Dreams’, maar in meer gedoseerde mate voelen ze toch meer als een duidelijk signatuur dan een ineenstrengeling van festivalhits - alhoewel hij ze eigenlijk helemaal niet nodig had gehad met de energie in de kamer vanavond.

Lees hier de volledige recensie van De School. 

2. Leafar Legov

Het mysterieuze Giegling collectief zorgde zondagavond voor de ideale comedown met een immense estafette met meer dan dertig acts op de line-up. Het was een collectieve prestatie, maar het was Leafar Legov die ADE zijn golden hour in leidde. Zijn producties zijn teder en melodieus zonder soft te worden, slow maar wel dansbaar. Our love is strong, galmde het door Paradiso, en met die boodschap werden we allen heen gezonden.

Lees hier de volledige recensie van Giegling in Paradiso. 

Peggy Gou's laatste uur bij Breakfast Club is scoren voor open doel: ze kan niets meer fout doen en dat weet ze zelf maar al te goed. De hoogtepunten volgen elkaar in hoog tempo op en een kwartier voor het onvermijdelijke einde komt dan toch nog ‘Starry Night’, haar laatste hit. De meeste mensen lijken dan nog geen idee te hebben dat het einde nadert. Dit mag nog uren doorgaan, maar de korte wijzer hangt gevaarlijk laag in de klok en we moeten op zoek naar de after. Of de after-after natuurlijk. Gelukkig is de avond nog maar net begonnen.

Lees hier de volledige recensie van Breakfast Club met Carista, Ben UFO en Peggy Gou. Check hier onze Spotifyafspeellijst met alle gehoorde nummers van ADE19.