ADE19: Exclusieve Loft-feestjes nu in ochtend- en avonddiensten

DJ Tennis weet hoe je de nacht verwelkomt

Heb je wel eens onder de A’DAM toren gestaan en omhoog gekeken? Niet naar die schommels op het dak, niet naar het ronddraaiende restaurant, maar net daaronder. De grote ramen, een meter of vijf hoog, die markeren de Loft, tijdens ADE het toneel van de meest exclusieve feestjes, gehost door Audio Obscura. De afgelopen jaren kwam de ene na de andere AAA-ster er een afterset draaien, en die waren zo populair (ook onder dj’s) dat er dit jaar zelfs twee shifts zijn: zonsopkomst en zonsondergang.

Het plakt in de Loft. Er is vast een dweil over de houten vloer geweest na Maceo Plex vanmorgen, maar je voelt dat hier al hard gefeest is bij zonsopkomst. Ook het publiek van de middagshift heeft al heel wat vlekken op hun zonnebrillen. Het gaat een lekker smerige sessie worden. Het zijn HAAi en Daniel Avery die vandaag de zon naar beneden mogen draaien, met een opgewekte b2b, vol energie. Zij is het voormalige shoegazemeisje uit Australie dat pas een paar jaar geleden de house ontdekte, hij al wat langer actief, onder meer onder de hoede van Erol Alkan. Samen vormen ze een power couple. Het schijnt echte liefde te zijn, maar godzijdank inspireert het ze niet tot gezapige knuffelhouse. In tegendeel: hun set zit vol met percussiebommetjes, en op een gegeven moment gooien ze er zelfs een scherpe Karenn plaat in. Speciale shout-out naar het meisje met de gele muts, dat haar plek op de eerste rij volop aan het verdienen is. Ze staat er al uren en uren.

Het laatste zetje richting de horizon mag DJ Tennis geven. De Italiaan, baas van Life & Death Records, moet op 21:00 uur draaien in Thuishaven, hier pakt hij de laatste twee uur. Het doet je weer eens beseffen wat een ongelofelijk machine ADE geworden is, een karavaan van altijd maar doordraaiende dj’s. Of positiever gesteld: de uren die Tennis de afgelopen jaren gemaakt heeft hoor je duidelijk terug in zijn set, die super professioneel opgebouwd is.

Een half uur voor het einde bijvoorbeeld gooit hij er een maffe rastafariplaat in waar je helemaal niet op kunt dansen (maar wel kunt spacen), en later staat hij zelf het hardst te dansen op een lekkere softe discoplaat en vlak voor het einde pakt hij iedereen in met 90s klassieke ‘So In Love With You’ van Duke. Het is inmiddels helemaal donker, en de Italiaan met zijn slordige baardje staat voluit te grijnzen. Missie geslaagd, door naar de volgende halte.

Vrijdag 18 oktober, 14:00-20:00 De Loft
Gezien: Daniel Avery b2b HAAi, DJ Tennis
Het hoogtepunt: DJ Tennis’ laatste halfuur is puur vakwerk

Meer ADE19 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12