ADE19: Peggy Gou verbindt de doorhalers en de uitslapers

Breakfast Club met Carista en Ben UFO is de ultieme after

(video in de tekst)

Een feestje van 8:00 tot 18:00. Rare tijd, nietwaar? Nee, zeker niet. Dankzij een paar flinke namen op de poster, de ver uit het centrum gelegen locatie en de vroege sluitingstijd is er geen tijd voor uitslapen bij de Breakfast Club. Luilakken zijn we toch liever kwijt dan rijk. Het publiek heeft ofwel zin om na een goede feestnacht nog uren door te gaan of heeft speciaal de wekker gezet om zaterdagmiddag helemaal los te gaan. Zwangere buik of niet.

(foto's Stef van Oosterhout)

Bij binnenkomst iets over half 11 is het al bloedheet en bomvol in RADION, maar gaandeweg de ochtend en middag wordt het alleen maar drukker en heter. Carista heeft dan de zaal al naar haar hand staan met een stevige technoset voor de doorhalers. Zonder daarmee de frisse neuzen weg te jagen overigens. Ben UFO durft rond het middaguur het publiek wat meer uit te dagen in zijn drie uur durende set. Hij slalomt tussen UK Bass en harde techno, laat wat ademruimte vallen. Zo avontuurlijk als zijn fantastische set in deze zelfde zaal twee jaar geleden tijdens ADE kan hij niet gaan, maar lunchtijd is ook lastig op een ontbijtfeest.

Woman of the hour is echter Peggy Gou. Met twee gigantische dansvloerhits in de afgelopen anderhalf jaar op haar naam en een goede reputatie als dj gaat het keihard met de in Berlijn wonende Zuid-Koreaanse. Ook zij krijgt drie uur de tijd en gebruikt die zeer effectief. Na exact uur opbouw bereikt ze de eerste grote piek in haar set en vanaf dat moment laat ze niet meer los. Techno blijft de hoofdmodus, maar langzaamaan komen er meer melodische platen langs, wat weer een uur later uitmondt in de fantastische Soulwax remix van Marie Davidsons ‘Work It’.

Het laatste uur is het dan scoren voor open doel. (Check dat filmpje!) Ze kan niets meer fout doen en dat weet ze zelf maar al te goed. De hoogtepunten volgen elkaar in hoog tempo op en een kwartier voor het onvermijdelijke einde komt dan toch nog ‘Starry Night’, haar laatste hit. De meeste mensen lijken dan nog geen idee te hebben dat het einde nadert. Dit mag nog uren doorgaan, maar de korte wijzer hangt gevaarlijk laag in de klok en we moeten op zoek naar de after. Of de after-after natuurlijk. Gelukkig is de avond nog maar net begonnen.

Breakfast Club w/ Peggy Gou, Ben UFO, Circle of Live a.o.
RADION, zaterdag 17 oktober 07:00 - 18:00

Meer ADE19 in ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12