115 uur ADE15 zonder slaap: dag 3 115 uur ADE15 zonder slaap: dag 3

Ontbijten met Midland, de hele nacht door met Seth Troxler

, Menno de Meester

115 uur ADE15 zonder slaap: dag 3

Ontbijten met Midland, de hele nacht door met Seth Troxler

Menno de Meester ,

Vrijdag is dag 3 voor de echte rauwdauwers, maar de meeste mensen zullen vandaag pas aansluiten in het feestgedruis. Of je nou van EDM, avant-garde, hiphop, house of electro houdt: iedereen komt aan zijn trekken. Ook het dagprogramma is zeer de moeite waard met verrassende tentoonstelllingen, lezingen en documentaires.

Al vanaf 7 uur ’s ochtends wordt je muzikale ontbijt verzorgd bij de Breakfast Club in Closure, waar Midland zijn set van Dekmantel mag proberen te evenaren. Nog geen zin om te dansen? Ga naar de graffiti tentoonstelling New York meets the Dam in het Amsterdam Museum, check de expositie in Via Henri over de uitbundige Nederlandse Voguing Scene of bekijk de bizarre grafisch ontwerpen in de Melkweg, gecureerd door Steven de Peven.

Vanaf 13:00 uur schuift de bekendste dj van Brazilië, Gui Boratto, aan bij ADE Sound Lab in het Compagnietheater om te vertellen over de integratie van architectuur in muziek. Bovendien geeft hij de gouden tips voor de kunst van het remixen. Blijf nog even zitten voor de toelichting van de audiovisuele live show KölschTom Trago, Elias Mazian en vele andere artiesten van het toonaangevende Amsterdamse houselabel Voyage Direct lichten hun invloeden en laten nieuw werk horen in de Sonos Studios. Midland illustreert vanaf 17:00 uur in de Posthoornkerk samen met Machinedrum (Ninja Tune) de kunst van het samplen.

Deze week kon je al van alles lezen over de opkomst van Afrikaanse dansmuziek op de dansvloeren. Wat broeit er in de townships? In de documentaire Future Sound of Mzansi wordt de rijke scene van Zuid-Afrika uitgebreide in beeld gebracht. In de Melkweg Cinema wordt onze favoriete Griek Larry Gus aan de tand gevoeld en wordt de docu My Friend Larry Gus vertoond. Zijn DFA-album I Need New Eyes hoor je nu op Luisterpaal en onlangs vertelde hij nog uitgebreid aan 3voor12 over zijn masochistische trekjes.

Ja, Amsterdam Dance Event kent vele uitersten. Terwijl in de Arena de DJ Mag top 100-winnaar gekroond wordt, kunnen de liefhebbers van avant-garde naar de documentaire over Musique Concrète in De Balie en is er het modulaire synthesizeravontuur van Colin Benders (Kyteman) en Sjamsoedin in de bovenzaal van Paradiso. Daar sluit de stevige electronacht met 10 Years Boys Noize Records x RAUW een verdieping lager perfect op aan. Ook voor hiphop en beats is er aandacht op ADE nu Rotterdam Beats niet meer bestaat. Het Nederlandse hiphoplabel Noah’s Ark organiseert een beatsavond met Ramiks en Filosofische Stilte

De hipste feestjes van de nacht zijn ZeeZout met KiNK, Prosumer en 3voor12 Awardwinnaar Hunee, en Smallville met The Black Madonna in Canvas. Deze alles behalve hippe dame uit Chicago was de grote verrassing van Lente Kabinet met soulvolle house, disco en techno. Hou ook Kornel Kovacs (met het hitje Pantalon) en Baba Stiltz (met de meest romantische acid plaat allertijden) in Disco Dolly in de gaten. Maar als er een ding is dat je echt niet wil missen, is het natuurlijk de allnighter van de bekendste underground dj Seth Troxler in Closure. De extravagante house en techno dj was kind aan huis in Trouw, lanceert zijn DJ-Kicks compilatie en draait ongetwijfeld een onvergetelijke set van tien tot zes de zaterdag in.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12