steun 3voor12

BKS18: Gebroederlijke chaos bij Big Ups

Shitty, stinkend maar bovenal samen alles slopen

Zelfs als je niet weet waar de nacht je brengt, waar je van bier zoemende hoofd zich zal bevinden, lokt The Casbah je binnen met garagehits van bijvoorbeeld Idles. De toon is gezet. Als de walm van bier en zweet voor jouw voelt als thuiskomen, dan is Big Ups zeg maar helemaal jouw ding. 

Volgens het Woordenboek van de Straat betekent Big Ups ‘een expressie van support of aanmoediging’ en dat is precies hoe de show voelt. ‘We all stink, we’re all shitty, and it’s great to be it together,’ aldus de frontman van de Amerikaanse garageband. Stoïcijns starend en gekleed in een T-shirt van The Goo Goo Dolls dirigeert hij het publiek. We moeten dansen, soms wild en soms alsof we op een zinkend schip staan. Maar bovenal: we moeten ons vermaken met elkaar, en dat is wat er gebeurt. Crowdsurfers vouwen zich om de stammen die The Casbah doorklieven heen, terwijl de frontman overal tussendoor klautert, danst en mosht. De naakte bovenlijven van het publiek glibberen langs elkaar heen in een eeuwig durende moshpit, die maar blijft groeien. Op een gebroederlijke manier hijsen zij de helft van de band over het publiek heen, terwijl ze er zelf achteraan vliegen. Big Ups is hard, ruig, een beetje weird.

HET MOMENT:
Elke keer dat de frontman in het publiek belandt. Het publiek en de band zijn één, de grenzen van het podium zijn volledig vervaagd. Shitty en stinkend, maar bovenal: samen. 

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk